Potrivit tradiției românești, de Crăciun și Revelion se gătesc tot felul de preparate, precum salata boeuf, preparate din carne de porc sau pui și multe altele. Ei bine, după ce trec sărbătorile, mulți români se întreabă cât vor mai putea mânca din bucatele preparate și depozitate în frigidere. Prima vizată este salata boeuf de care nu te saturi niciodată.
Tradiționala salată boeuf nu se pune niciodată neacoperită în frigider și nu se ține mai mult de 2 zile de la preparare. Primul semn că maioneza nu mai este bună de mâncat și îți poate cauza probleme la stomac, este atunci când formează o crustă deasupra.
Salata boeuf este cu adevărat o bombă calorică și poate declanșa numeroase afecțiuni la stomac, de aceea, specialiștii recomandă consumul ei cu moderație. Aloysa Hourugan, șefa Biroului Australian de Nutriție, informează că temperatura optimă din frigider la care trebuie ținută este de 6-8 grade Celsius.
Totuși, pentru produsele din ouă, porc sau lactate au grade diferite de alterare. În acest fel, trebuie să respectăm diverse reguli de conservare. Așadar, din cauza maionezei făcută în casă și folosită în salata boeuf, nu este recomandat să fie consumată după mai mult de 48 de ore de la preparare.
VEZI ȘI:REȚETE SĂNĂTOASE ȘI DELICIOASE CARE AU FASOLEA VERDE DREPT INGREDIENT PRINCIPAL
Cât despre alte preparate, de exemplu, un picior de porc afumat care este nelipsit pe masa de Crăciun, trebuie ținut într-un vas cu capac pentru că altfel se va usca și se va oxida. În cazul în care este gătit cu o crustă de sare, carnea poate rezista de la Crăciun și chiar și după Anul Nou. Dacă nu are sare, specialiștii în nutriție recomandă congelarea.
Friptura de porc reprezintă unul dintre alimentele cu risc crescut de alterare, conform informațiilor oferite de Hourugan, specialist în nutriție. Astfel, preparatul delicios nu se ține mai mult de 48 de ore în frigider, ceea ce înseamnă ca la 2 zile după Crăciun, dacă nu ați consumat-o, va trebui să o aruncați.
Carnea de pui este ca un magnet pentru salmonella și campyllobacter, care cauzează diaree, dureri de capi și stări de vomă incontrolabile. Așadar, specialiștii avertizează ca preparatul să nu fie păstrat mai mult de 48 de ore. După ce trece acest interval de timp, carnea gătită de pui va trebui neapărat aruncată la gunoi, dacă nu ați reușit să o consumați pe toată.