Lactatele sunt alimente de bază într-o gospodărie, fiind des cumpărate din magazine și consumate la orice masă. Însă, pentru câte zile le poți păstra în frigider, de fapt? După cât timp se pot altera brânza sau cașcavalul, chiar dacă stau la rece?
De reținut că specialiștii în nutriție nu ar recomanda ca astfel de lactate să fie congelate, deoarece își vor pierde din proprietăți.
Există o mulțime de tipuri de brânză și cașcaval pe piață, însă nu toate se păstrează la fel în frigider, având în vedere cantitatea de grăsime pe care o conțin sau modul în care au fost procesate.
De exemplu, mozzarella proaspătă ține la rece între 7 și 10 zile, iar, după aceea, începe să prindă un miros de drojdie și va face mucegai.
(CITEȘTE AICI: TIPUL DE BRÂNZĂ CARE TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI. CONSUM-O REGULAT ȘI VEI VEDEA IMEDIAT REZULTATELE)
Pe de altă parte, brânza Cheddar poate fi ținută în frigider între 6 și 8 săptămâni, după ce a fost deschisă. Îți poți da seama, cu ușurință, când se strică, pentru că i se va schimba culoarea și se va usca.
Brânza Brie este printre preferatele românilor, însă trebuie știut că aceasta rezistă în frigider între 2 și 3 săptămâni. Altfel, va avea miros de amoniac și se va mucegăi.
Parmezanul, în schimb, rezistă la rece până la 3 luni. Apoi, se va usca.
(AFLĂ ȘI: CÂTE ZILE POȚI PĂSTRA LAPTELE, UNTUL ȘI IAURTUL ÎN FRIGIDER, DE FAPT. PUȚINI ROMÂNI ȘTIU ASTA)
Brânza Gruyere rezistă în frigider între 6 și 8 săptămâni.
Brânza Gouda poate fi ținută la rece între 4 și 6 săptămâni.
La fel, brânza feta în saramură poate fi ținută în frigider cel mult o lună, după ce a fost deschisă.
(NU RATA: ȚI SE STRICĂ ALIMENTELE PREA REPEDE? CUM TREBUIE SĂ ÎȚI ARANJEZI FRIGIDERUL)