Încă de anul trecut, a fost promulgată legea privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Iar, spre finalul lui 2022, s-a decis și impozitarea câștigurilor obținute de români în acest sens. Iată mai jos, în articol, cât trebuie să plătești impozit, dacă vei câștiga la jocurile de noroc.
Românii care vor câștiga la jocurile de noroc trebuie să plătească impozit către stat. Există, însă, anumite procente, în funcție de suma câștigată.
Încă de la finalul anului trecut, autoritățile au decis ca românii care vor câștiga în urma jocurilor de noroc să plătească un anumit impozit către stat. În acest sens, impozitul variază între 3% și 40%. Inițial, s-a decis ca persoanele să plătească un impozit de 3%, pentru câștigurile de până la suma de 6.700 de lei. Apoi, cei care câștigă peste pragul respectiv, să plătească un impozit de 40%. Apoi, a fost reactualizat procentajul pentru impozitul pe câștigurile la jocurile de noroc.
Vezi și CUM SĂ CÂȘTIGI LA PĂCĂNELE. INCREDIBIL CE A FĂCUT UN BĂRBAT ÎNTR-O SALĂ DE JOCURI DE NOROC
Această măsură se va aplica pentru orice tip de joc de noroc: de la cele ale Loteriei Române, până la jocurile de noroc care pot fi accesate de clienți la agențiile de pariuri. Începând cu anul 2023, persoanele care vor câștiga la jocurile de noroc sume de până la 1.000 de lei vor plăti un impozit de 3% din suma respectivă. Iar, dacă pragul de 1.000 de lei este depășit, atunci impozitul va fi 40% din câștig, arată observatornews.ro.
Cei care vor călca în sălile cu jocuri de noroc trebuie să existe într-o bază electronică de date. În plus, persoanele indezirabile și autoexcluse nu vor mai putea intra în aceste spații.
„Organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”, se arată în lege.
Sursă foto: Pixabay