Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente, însă puțini sunt cei care citesc etichetele sticlelor înainte de a le cumpăra.
Există un lucru căruia românii nu îi acordă importanță atunci când cumpără un anumit tip de lapte. Președintele Asociației Pro Consumatori (APC), conf. univ. dr. Costel Stanciu îi învață pe oameni cum să aleagă tipul corect de lapte, pentru a nu le fi pusă în pericol sănătatea. (CITEȘTE ȘI: MEDICUL CONSTANTIN DUMITRU DULCAN DEZVĂLUIE CUM PUTEM SĂ NE SCHIMBĂM VIAȚA CU PUTEREA GÂNDURILOR: „POȚI SĂ-ȚI VINDECI BOALA”)
Foarte puțini sunt cei care aleg să își procure laptele direct de la fermieri, și optează pentru varianta cea mai rapidă: laptele comercializat în magazine. (VEZI ȘI: CONSERVELE DE PEȘTE DIN SUPERMARKET, UN ADEVĂRAT PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. SUBSTANȚA DE PE ETICHETĂ LA CARE TREBUIE SĂ FII ATENT)
Dr. Costel Stanciu explică faptul că sunt foarte puțini cei care verifică ambalajele etichetelor sticlelor de lapte. Iată cum pot alege produse de o calitate superioară, care nu le pun viața sau sănătatea în pericol.
Cel mai bun tip de lapte din punct de vedere organoleptic, dar și al nutrienților și avantajelor pe care îl are este laptele nestandardizat. (DESCOPERĂ ȘI: LIDIA FECIORU, BĂUTURA PENTRU CEI CARE SE CONFRUNTĂ CU CĂDEREA PĂRULUI. ”E FOARTE BUNĂ PENTRU PĂR, OASE, ÎNCHEIETURI, UNGHII”)
„Din păcate, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu știu să facă diferența, pe baza informațiilor trecute pe etichetă, între un lapte standardizat și unul nestandardizat, așa cum îl dă vaca. Acest lucru reiese foare clar din oferta de lapte de consum existentă la vânzare în marile structuri comerciale”, a declarat președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu, potrivit informațiilor apărute în presă.
În urma unui studiu efectuat de către inspectorii APC, există doar 2 mărci de lapte care sunt comercializează produs în stare nestandardizată: Lăptăria cu caimac și Muller.