Cât de sănătoase sunt rodiile, fructele dragostei
Dacă vă întrebaţi cât de sănătoase sunt rodiile, trebuie să ştiţi că un consum regulat ajută la scăderea colesterolului, protejează sistemul imunitar, reduce stresul, previne bolile cronice, ajută la prevenirea cancerului de stomac, previne diabetul, protejează sistemul circulator şi poate fi de mare ajutor în tratarea ulcerului gastric sau colită.
O singură rodie conţine aproximativ 40% din doza zilnică de vitamina C recomandată. Dacă ai probleme cu colesterolul, această băutură este perfectă pentru rezolvarea problemei tale.
Rodia are un conţinut semnificativ de fibre care ajută la o bună funcţionare a sistemului digestiv şi la reglarea digestiei. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, rodia contribuie la întărirea sistemului imunitar.
Cât de sănătoase sunt rodiile. Conţinut ridicat de vitamine
Rodia are de trei mai muţi antioxidanţi decât vinul roşul sau ceaiul verde. Este un fruct de care pot beneficia şi femeile însărcinate, pentru că este bogat în acid folic, vitamină esenţială în diviziunea celulară şi indispensabilă în procesul de dezvoltare a fătului.
Datorită unei substanţe numită punicalagină, rodia are un efect benefic asupra inimii. Este benefică persoanelor care au o tensiune arterială ridicată.
Rodiile sunt renumite pentru că un conţinut ridicat de vitamine, dar şi pentru aportul lor de antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen care dăunează anumitor radicali liberi, care stau la baza mai multor boli cronice.
Cât de sănătoase sunt rodiile. Reduc stresul
Rodiile pot ajuta şi pentru reducerea stresului provocat de stresul de la locul de muncă, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Queen Margaret, din Marea Britanie, care au făcut un studiu în acest sens.
Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului. Aceasta poate fi consumată prin infuzie.
O rodie bine coaptă trebuie să fie roşie integral, să nu aibă pete negre şi să nu fie exagerat de moale. Se spală bine coaja, după care se taie la capete şi se secţionează cu un cuţit coaja. Ca să nu te stropeşti, ar fi mai bine să o desfaci într-un bol cu apă.