Migdalele sunt apreciate din cele mai vechi timpuri ca fiind printre cele mai iubite oleaginoase.Migdalele sunt nuci mici, tari, dulci şi cu foarte multe proprietăţi şi beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Şi, cum toate nucile ne sperie de teama kilogramelor, aceste nuci minunate nu conţin carbohidraţi. Deci nu ne îngraşă, ci chiar ne ajută la slăbire.
Migdalele se consumă în stare crudă. Asta înseamnă că, dacă nu sunt procesate termic, prăjite sau fierte, ele îşi păstrează toţi nutrienţii, vitaminele şi enzimele. În seonzul rece, dacă mâncăm zilnic migdale, vom fi feriţi de răceli.
În componenţa migdalelor vom găsi numai nutrienţi valoroşi: Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre. Migdalele reprezintă gustarea perfectă mai ales atunci când eşti stresat şi obosit. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejează inima, creierul şi stimulează imunitatea. Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda” din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor.
Migdalele sunt bogate atât in vitamina E contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor, însă, conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor. Migdalele reduc colesterolul şi scad glicemia.