Cât de sănătoase sunt legumele congelate? Secretele pe care toată lumea trebuie să le ştie
În sezonul rece este indicat să cumpăraţi fructe şi legume congelate, deoarece ele îşi păstrează nivelul de nutrienţi, fiind îngheţate imediat după ce sunt culese. Aşadar, alimentele nu îşi pierd proprietăţile prin congelare.
Această metodă de conservare a fructelor şi legumelor pe timp de iarnă este extrem de utilă, însă există şi alimente precum ridichile, salatele, castraveţii, care nu se pot congeala din cauza aportului crescut de apă.
Cât de sănătoase sunt legumele congelate. Se pierde vitamina C
Este foarte important timpul care trece de la culegere până la consum sau de la culegere până la congelare. De exemplu, vitaminele legumelor şi fructelor se pot pierde dacă sunt expuse la lumina un timp îndelungat. În special vitamina C se pierde în proporţie de 40% în primele 24 de ore de la recoltare. În ce constă mai exact procesul de congelare? De obicei legumele sunt culese înainte să fie coapte în totalitate, astfel se păstrează densitatea nutrienţilor. Aşadar, legumele nu sunt procesate puternic înainte de a fi înghţate şi astfel valoarea nutritivă nu se pierde.
Legumele congelate sunt mai ieftine decât cele proaspete. De asemenea, cele de sezon conţin mai puţine pesticide şi alte substanţe chimice decât cele pe care le avem la îndemână proaspete în afara sezonului. Dacă ne dorim o dietă sănătoasă, legumele şi fructele congelate pot fi o soluţie, având şi alte avantaje precum reducerea timpului de preparare. Ele pot fi cumpărate prespalate şi tăiate, fiind uşor de depozitat şi având un timp de valabilitate de până la 1 an.
Cât de sănătoase sunt legumele congelate. O opţiune bună şi sănătoasă
Cu cât sunt îngheţate mai repede, cu atât îşi menţin conţinutul de vitamine şi minerale. Şi mai important este faptul că riscurile de îmbolnăvire sunt diminuate, deoarece congelarea distruge bacteriile şi microorganismele care ar putea cauza indigestii. Recomandăm consumul legumelor şi fructelor congelate într-o dietă echilibrată. Suplimentarea organismului cu vitamine în plin sezon rece este esenţială, iar legumele congelate reprezintă o opţiune bună şi sănătoasă. În plus, sunt o variantă optimă mai ales dacă versiunea proaspătă a acestora nu este disponibilă.
Înainte de a le achiziţiona este indicat să verificaţi etichetele pentru a putea evita aditivii alimentari dăunători pentru organism. Specialiştii în nutriţie susţin că, indiferent de forma sub care sunt consumate, legumele şi fructele trebuie să facă parte din meniul zilnic, ajutând la o bună funcţionare a organismului.