Cât de mare trebuie să fie, de fapt, o porţie de mâncare? Mihaela Bilic a dezvăluit câtă carne e permis să mănânci la o masă

Publicat: 09/06/2022 | 08:40
Dr. Mihaela Bilic, în emisiunea Marius Tucă Show

Dr. Mihaela Bilic (52 de ani) a fost seara trecută invitată în cadrul emisiunii online realizată de Marius Tucă, pe Gândul.ro. Medicul nutriționist a vorbit despre cum ar trebui să fie o porție normală de mâncare și câtă carne avem voie să mâncăm la o masă.

Dr. Mihaela Bilic a povestit seara trecută la Marius Tucă Show, pe Gândul.ro, că în România există o problemă cu porțiile mari de mâncare, iar atunci când restaurantele servesc porții potrivite, dar oamenii le consideră mici, trebuie să știm că așa ar trebui să mănânce un om la o masă normală.

CITEȘTE ȘI: DR MIHAELA BILIC, ADEVĂRUL DESPRE CELE TREI MESE PE ZI ÎN DIETELE DE SLĂBIT: „S-AR PUTEA SĂ FIE PREA MULT”

Cât cântărește o porție normală de mâncare

Medicul nutriționist a vrut să scoată în evidență faptul că românii s-au obișnuit să mănânce prea multă mâncare la o singură masă. Invitata lui Marius Tucă a mai adăugat și faptul că putem adăuga ce alimente ne plac în dieta noastră zilnică, atât timp cât masa este una echilibrată, menționând, însă, că diversitatea meniului e una, iar mărimea porției e alta.

”Dr. Mihaela Bilic: Noi, ca români, avem o problemă cu porțiile (n.r – de mâncare). Porția de carne corectă este cât un pachet de cărți de joc, nu e atât de mare. Adică 150 de grame, așa e porția corectă, iar restaurantele care nu ne dau mâncare așa, cât un platou, și pe care noi le considerăm că sunt necorespunzătoare, de fapt, sunt corecte. Probabil că pentru americani și noi suntem niște săraci, când vin americanii de peste ocean și văd ce porții avem noi, ne consideră săraci. Deci acel XXL este o chestiune păguboasă. Porția a căpătat niste dimensiuni pe care organismul nostru nu le mai duce.

Tucă: Dieta intuitivă, deci trebuie să mănânci lucruri care îți plac. Sunt atât de multe lucruri pe care ai vrea să le mănânci, se pot încadra la ceea ce ai spus tu, cu toată austeritatea unui astfel de meniu?

Dr. Mihaela Bilic: Da, sau o salată cu multe legume, care să aibă pe ea ca un fel de topping, că noi asta nu înțelegem. Dacă legumele sunt trei sferturi din porție, deasupra poți să ai ce îți place ție – că e somon afumat, că e carne de pui la grătar sau ton sau bucățele de brânză sau ce fel de topping-uri vrei tu, cu condiția să mănânci castronul acela de frunze, că el umple burta.

Tucă: Dieta intuitivă, deci trebuie să mănânci lucruri care îți plac. Sunt atât de multe lucruri pe care ai vrea să le mănânci, se pot încadra la ceea ce ai spus tu, cu toată austeritatea unui astfel de meniu?

Dr. Mihaela Bilic: Da, diversitatea meniului e una, mărimea porției e alta”, a fost o parte din discuția purtată între Marius Tucă și Dr. Mihaela Bilic, seara trecută la Gândul.ro.

VEZI ȘI: DR. MIHAELA BILIC: „CRED CĂ 80% DINTRE OAMENI MĂNÂNCĂ MECANIC. MÂNCĂM PENTRU CĂ AVEM O INSATISFACȚIE LA NIVEL DE TRĂIRI”

This browser does not support the video element.

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult