Cât costă un meniu cu supă, mămăliguță cu brânză și desert la pensiunea lui Nicolai Tand de la Asia Express

Publicat: 21/10/2024 | 22:32
Nicolai Tand /Foto: Facebook

Nicolai Tand este unul dintre bucătarii de renume din România. Acesta nu mai are nevoie de nicio prezentare, căci se află de ani buni în lumina reflectoarelor și talentele sale culinare sunt bine cunoscute. Celebrul chef este as în bucătăria modernă și îi impresionează pe clienții restaurantului său cu preparate care mai de care mai sofisticate. Însă, bucătarul nu a uitat nici de preparatele românești, iar la pensiunea sa din Maramureș îi așteaptă pe turiști cu bucate tradiționale, precum celebra mămăliguță cu brânză. Cât costă o porție?

Nicolai Tand este foarte atașat de locul în care s-a născut și nu a uitat niciodată de unde a plecat. În comuna Rozavlea, acolo unde a fost numit cetățean de onoare, celebrul bucătar și-a deschis o pensiune, care îi invită pe turiști să descopere frumusețea locului și să se conecteze cu natura. Casa ridicată de concurentul Asia Express și soția sa este una primitoare, iar cei care își doresc să petreacă aici câteva nopți pe lângă peisajele de vis se pot bucura și de tot felul de preparate tradiționale.

(CITEȘTE ȘI: Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au fost salvați de la eliminare: „Se știu câștigătorii”)

Cât costă o porție de mămăligă cu brânză la pensiunea lui Nicolai Tand

Așa cum spuneam, Nicolai Tand este foarte legat de locul în care s-a născut, iar de ceva timp a pus aici pe picioare o mică afacere. Bucătarul și soția sa au construit o pensiune, iar turiștii sunt primiți cu brațele deschise aici. Casa ridicată de cei doi este una micuță și cochetă, cu trei dormitoare și este dotată cu tot ce trebuie. Turiștii care ajung aici se pot bucura de o priveliște ce îți taie respirația, mai ales în perioada iernii, dar și de un meniu delicios.

Printre preparatele pe care Nicolai Tand le servește la presiunea sa se număra și celebra mămăliguță cu brânză, un produs iubit de către români. Ei bine, cei care vor ajunge la pasiunea din Maramureș și vor să se bucure de acest preparat, trebuie să știe că acesta se servește doar la meniu, alături de o supă și un desert. Iar pentru toate aceste bunătăți turiștii trebuie să scotă din buzunar doar 55 de lei.

„Mămăliguța cu brânză se vinde la meniu împreună cu o supă și cu un desert. Totul costă 55 de lei”, au declarat apropiați ai lui Nicolai Tand, potrivit click.ro.

Nicolai Tand, rețetă specială de mămăligă cu brânză

Pentru cei care apreciază un preparat cum este mămăliga cu brânză, Nicolai Tand a venit cu o rețetă îmbunătățită, de mămăligă în straturi, care înglobează mai multe gusturi și este foarte ușor de preparat.

„Aveți nevoie de mălai, slănină, brânză de burduf și de cașcaval. Mod de preparare: Se pune apa la fiert, cu sare, se pune mălaiul în apa clocotită și se prepară mămăliga, apoi se trage slănina la tigaie. Separat, într-o tigaie mai înaltă, se pun, în straturi: brânză, cașcaval ras, puțină grăsime de la slănină prăjită și mămăligă. Peste tot, se mai pune slănină prăjită, după care se ține la cuptor, preț de zece minute”, spune Nicolai Tand.

(VEZI ȘI: Din ce face bani Nicolai Tand. În ce afaceri este implicat concurentul de la Asia Express, de fapt)