Cât costă un kilogram de căpșuni românești. Fructele verii au ajuns deja în piețe
Vești bune pentru iubitorii fructelor de vară! În piețele din Capitală au apărut primele căpșuni românești. Vremea caldă din ultima perioadă a făcut ca fructele să se coacă cu trei săptămâni mai devreme anul acesta. Iată cât costă în piețele din București un kilogram de căpșuni românești!
Anul acesta, căpșunile românești s-au copt cu trei săptămâni înainte de perioada obișnuită. Având în vedere că în ultima perioadă a fost neobișnuit de cald, producătorii locali au profitat de vreme și au scos pe tarabe primele fructe din acest sezon. Prețul acestora este exorbitant, un kilogram ajungând să coste aproape cât carnea de miel.
„Vremea foarte caldă a dus la coacerea lor mai devreme. Și gustul lor este mai bun datorită faptului că a fost soare”, a declarat un producător local, potrivit Antena 3.
În ciuda faptului că fructele sunt foarte dulci, iar calitatea lor e cu siguranță mult mai bună decât a celor din import, prețul este unul pe măsură. Producătorii locali s-au folosit de pofta românilor și au crescut prețurile. Un kilogram de căpșuni românești se vinde în piețele din Capitală la prețul de 40 de lei.
„Fructele sunt foarte mari, sunt foarte aromate. Dacă gustăm o căpșună, miezul ei e delicios. Sunt foarte dulci, foarte aromate. Culesul este foarte greu, în sensul că trebuie să stai foarte mult aplecat, dar e foarte plăcut când vedem niște căpșuni foarte mari. Luna aceasta este o producție foarte bună”, a mărturisit unul dintre producătorii locali de căpșuni, conform aceleiași surse.
Prețul unui kilogram de căpșuni este aproape la fel de mare cât al unui kilogram de carne de miel.
Citește și: LEGUMA SĂRACULUI A AJUNS DELICATESĂ! CU CÂȚI LEI SE VINDE 1 KG DE CEAPĂ ROMÂNEASCĂ ÎN PIAȚĂ
Cât costă un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Perioada de fătare a început mai devreme anul acesta
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar prețurile la carnea de miel au explodat. Crescătorii de oi din România își fac calculele pentru cel mai adecvat preț de anul acesta. Se pare că perioada fătărilor a început mai devreme, iar oierii speră că vor avea suficienți miei pentru a reuși să satisfacă cererea de pe piața din România, dar și pentru export.
Așadar, un kilogram de carne de miel viu variază între 23,8 – 24 de lei.
„În această perioadă observ că sunt foarte multe variante de preț, iar noi, pentru a nu mai lăsa loc la tot felul de speculații, am făcut un preț calculând absolut toate cheltuielile care au existat până la ajunge un miel, de exemplu, la vârsta de trei luni și să aibă o greutate optimă de 30 kg în viu; într-adevăr, prețul în mod normal, în mod real pe kilogramul de miel în viu în această perioadă nu ar trebui să depășească 22 lei fără TVA, deci undeva în 23,8 – 24 de lei pe kilogramul viu ar trebui să fie mielul”, a transmis Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis.
Citește și: AU APĂRUT PRIMII CARTOFI NOI ROMÂNEȘTI! CU CE SUMĂ MARE SE VINDE UN KILOGRAM, ÎN PIAȚĂ