Cât costă o shaorma de la Dristor? De necrezut câţi lei trebuie să dai pentru una la farfurie
Din cauza scumpirilor la alimentele de bază din ultimele luni, mai multe lanțuri de restaurante au fost nevoite să mărească preţurile produselor. Iată cât costă o şaorma de la Dristor în prezent. De necrezut câţi lei trebuie să dai pentru una la farfurie.
Specialiștii în domeniu spun că efectele războiul din Ucraina se vor resimţi şi mai mult asupra preţurilor din România.
Din acest motiv, la Dristor Kebap, spre exemplu, prețurile la majoritatea produselor au crescut cu aproximativ trei lei. Restaurantul de tip fast-food este unul dintre cele mai renumite de la noi din ţară, iar oamenii îl alegeau în primul rând pentru mâncarea bună, dar şi pentru preţurile accesibile.
CITEŞTE ŞI: VAL DE SCUMPIRI DIN TOAMNĂ! LISTA PRODUSELOR PENTRU CARE ROMÂNII VOR SCOATE MAI MULȚI BANI DIN BUZUNAR
În prezent, o shorma de pui la lipie costă 27 de lei, una de vită 33 de lei, iar vegeteriană 20 de lei. Shaorma la farfurie are prețuri ceva mai mari. O shaorma de pui mare costă 37 de lei, iar una de vită 43 de lei.
Shaorma baghetă de pui costă acum 23 de lei, de vită 28 de lei, amestec 25 de lei, iar vegetariană 18 lei. Pentru o salata kebap de pui ar trebui să scoateți din buzunar 18 lei, pentru una de vită 22 de lei, iar cea cu amestec 20 de lei.
Scumpiri anunțate din toate părțile. Inflația ar urma să scadă abia în 2023
Ultima lună de vară vine cu un nou val de scumpiri pentru români, iar tendința de creștere a prețurilor pare să fie una accentuată. Modificările Codului Fiscal, inflația care pare de neoprit și avertismentele agricultorilor, potrivit cărora, din toamnă, unele produse vor fi mai scumpe din cauza secetei, sunt doar câteva dintre cauzele unor creșteri masive de prețuri.
Majorarea accizelor la tutun şi băuturi alcoolice, creşterea impozitelor pe veniturile din jocuri de noroc şi raportarea la salariul minim a contribuţiilor sociale pentru contractele part-time sunt doar câteva dintre modificările fiscale care se aplică din 1 august.
De exemplu, un pachet de țigări se scumpește, în medie, cu 60 de bani, la fel și un litru de alcool.
Cu creșteri anuale ale prețurilor ce depășesc 39% la unele produse alimentare, România se numără însă printre statele membre ale Uniunii Europene cu scumpiri moderate la principalele produse alimentare.