Porția de hamsii cu mămăligă se află printre mâncărurile savurate de turiști la malul Mării Negre. O simplă porție de mâncare poate să aibă un preț diferit în funcție de stațiune și local. De exemplu, cât a ajuns să coste preparatul în stațiunea Mamaia, la autoservire? Iată detaliile mai jos.
Litoralul românesc este arhiplin în această perioadă, turiștii venind la malul Mării Negru ca să se relaxeze. Indiferent de perioada de ședere în stațiunile de pe litoral, turiștii se pot înfrupta din preparate tradiționale, locale sau chiar speciale. Desigur, când intră în discuție un prânz pe fugă, pentru a ajunge mai repede în centrul distracției, sau când pur și simplu vrei să consumi un preparat sățios, porția de hamsii cu mămăligă se poate afla pe lista cu opțiuni. Totuși, se cunoaște, deja, faptul că prețurile preparatelor diferă de la un local la altul, pe litoralul românesc. Oare cât a ajuns să coste o porție de mâncare, în stațiunea Mamaia, alias „stațiunea milionarilor”, la autoservire?
O porție de hamsii cu mămăligă poate să aibă un preț diferit în funcție de local și stațiune. De exemplu, la autoservire, în stațiunea Mamaia, o porție de 100 de grame de hamsii costă 14 lei. Pentru o bucată de mămăligă, turistul plătește 5 lei. Dacă luăm în considerare o porție de 250 de grame de hamsii și două bucăți de mămăligă, prețul total va fi de 45 de lei (35 de lei hamsiile și 10 lei mămăliga).
Pe de altă parte, turiștii care doresc să se înfrupte dintr-o porție de ciuperci cu usturoi vor plăti 10 lei per 100 de grame. Pentru 100 de grame de cartofi pai, prețul este de 7 lei. iar o lipie costă tot 7 lei. Porția de 100 de grame de aripioare de pui, pulpe sau ceafă de porc costă 14 lei. O porție de 100 de grame de calamar costă 15 lei, iar 100 de grame de păstrăv costă 14 lei. Pentru 50 de grame de ketchup sau muștar, prețul este de 3 lei.
Sursă foto: colaj Pixabay / Pexels