Cât costă o porție de ciorbă de perișoare sau un „meniu economic” la cantina din Palatul Parlamentului. Ospăț „ca la mama acasă” pentru bugetari
Zilnic, bugetarii pot servi masa la cantina din Palatul Parlamentului. Însă, ce prețuri se percep în spațiul destinat servirii meselor? Cât costă o ciorbă de perișoare, o salată, o prăjitură, dar și un „meniu economic”? Poate fi un real ospăț, „ca la mama acasă”! Detaliile se află mai jos, în articol.
Te-ai întrebat vreodată care sunt prețurile care se percep pentru diverse preparate, la cantina din Palatul Parlamentului? Există o multitudine de produse sau mâncăruri care pot fi savurate, la cantină. Există zeci de locuri disponibile în cadrul cantinei, iar prețurile sunt mai mici decât cele din anumite restaurante din țară. Astfel de prețuri au apărut într-un scurt videoclip pe rețelele de socializare.
De exemplu, pentru o porție de ciorbă de perișoare, o persoană plătește 13 lei. Același preț se plătește și pentru o ciorbă a la grec. În cazul unei supe de roșii cu tăiței de casă, porția costă 10 lei. Pe de altă parte, un „meniu economic”, ce conține tochitură de porc cu mămăligă, costă 20 de lei.
Vezi și EXPERIMENTUL FĂCUT DE O ROMÂNCĂ. CE A MÂNCAT DE 74 DE LEI O SĂPTĂMÂNĂ ÎNTREAGĂ
Cât costă să mânânci la cantina din Palatul Parlamentului?
Cei care servesc masa la catina din Palatul Parlamentului vor regăsi preparate culinare ale căror prețuri nu vor depăși 20 de lei. De exemplu, o porție de ghiveci de legume cu carne de porc costă 19 lei. Pentru o porție de mâncare de spanac cu orez, clientul va plăti 14 lei. Iată alte mâncăruri care apar în meniul de la cantină:
- Tochitură de porc – 17 lei;
- Pui cu legume în stil chinezesc – 16 lei;
- Mâncare de cartofi – 13 lei;
- Falafel – 13 lei;
- Broccoli sote – 12 lei;
- Pulpe de pui dezosate – 14 lei;
- Șnițel de pui – 16 lei;
- Cașcaval pane – 13 lei;
- Cârnați ardelenești – 13 lei;
- Cârnați semiafumați – 11 lei;
- Mici – 5 lei;
- Salată de ardei copt, salată de vinete sau salată de ciuperci cu maioneză și usturoi – 10 lei.
Totodată, o porție de cartofi prăjiți sau făcuți la cuptor costă 10 lei. O porție de piure de cartofi costă tot 10 lei. Un „meniu office” costă 24 de lei și conține, printre altele, o porție de supă de roții și un ghiveci de legume cu carne de porc cu mămăligă și o salată de varză murată.
De altfel, la cantină se regăsesc și deserturi.
- Baclava – 16 lei;
- Clătite cu ciocolata sau clătite cu brânză dulce și stafide – 12 lei;
- Trio de ciocolata – 15 lei;
- Profiterol – 12 lei;
- Cheesecake – 12 lei;
- Ecler cu fistic / vanilie / vienez – 14 lei;
- Plăcintă cu mere – 12 lei;
- Cremă de zahăr ars – 14 lei.
Sursă foto: Pixabay, captură video