Cât costă micii la Terasa Obor, La Ciotoianu și La Cocoșatu. Diferențele de preț dintre cele trei terase sunt semnificative
Micii sunt adorați de toți românii și nu lipsesc din meniul majorității restaurantelor din țara noastră. Totuși, trei localuri din București au devenit, de-a lungul anilor, adevărate repere în privința calității micilor. Este vorba despre deja celebrele localuri Terasa La Obor, La Ciotoianu și La Cocoșatu. Pe fondul creșterii prețurilor din ultima perioadă, micii tind să devină adevărate delicatese culinare. Citește în continuare care este prețul mititeilor la cele trei localuri faimoase din Capitală. Diferențele sunt semnificative!
Micii tind să devină un moft pentru mulți dintre români, având în vedere creșterea prețurilor din ultima perioadă. Terasa La Obor, La Ciotoianu și La Cocoșatu sunt cele mai renumite localuri în materie de mici. Prețurile diferă însă destul de mult, astfel că, gurmanzii ar putea fi influențați de acest lucru atunci când aleg locul în care să mănânce.
(CITEȘTE ȘI: Cum au reacţionat turiştii străini, după ce au comandat mici la Cocoşatu? „Am mâncat în Los Angeles şi Israel, dar…”)
Cu cât se vând micii la cele trei localuri renumite din București. Prețurile diferă destul de mult
Inflația din prezent a dus la scumpiri semnificative în ceea ce privește coșul de cumpărături, facturile la curent și prețul carburanților. Nici terasele și restaurantele nu se abat de la regulă, iar anumite produse au ajuns să aibă prețuri foarte mari, în comparație cu cele de anul trecut.
Micii, favoriții românilor, au ajuns să coste dublu față de acum doi ani. Terasele La Obor, La Ciotoianu și La Cocoșatu își dispută supremația în materie de mici în București. Cele trei localuri sunt renumite pentru calitatea produselor și sunt preferate de bucureșteni. Fiecare dintre cele trei terase a crescut prețul mititeilor destul de mult în ultima perioadă.
Astfel, La Cocoșatu vinde micul cu 6,5 lei bucata, La Ciotoianu cu 4 lei pe bucată, iar la Terasa Obor prețul unui mic este de 5 lei. Se poate observa o diferență de preț destul de mare între cele trei localuri, acest lucru putând conta foarte mult în alegerile pe care le vor face de acum înainte gurmanzii din București.
Secretul micilor de la Terasa Obor
Adrian Rebenciuc, zis Hepaticus, este creatorul celebrilor mici de la Obor. Succesul de care se bucură Terasa Obor nu mai este un secret pentru nimeni, zeci de oameni stând la coadă zilnic pentru a cumpăra delicioșii mici.
Mulți se întreabă care este secretul faimoșilor mici de la Obor, însă puțini au observat că rețea este afișată chiar pe geamul localului. Chiar Adrian Rebenciuc a explicat că totul este la vedere, toți clienții având acces la rețeta micilor săi.
„Înaintea mea au fost și alții. A fost unul, celebrul Petria, care s-a retras, că-i în vârstă. Io sunt doar continuatorul. Io pun vită cu porc, că doar 15% din mușterii mănâncă oaie. E o rețetă de-a mea, făcută cu un tip care are o fabrică «euro» de procesare a cărnii.
Nu, dom’le (n.r. rețeta nu e secretă), e pe geamul tarabei. Legea mă obligă. Io-s liniștit, am acte de proveniență. De aia îmi permit să fac spectacol aici, la Obor”, a declarat Adrian Rebenciuc.