Gongul a fost bătut, iar sezonul a pornit! Hotelierii îi așteaptă, cu brațele deschise, pe turiști, la malul mării sau în stațiunile montane, pentru a se distra și relaxa. Însă, toate serviciile de care beneficiază turiștii sunt îndeplinite de personalul angajat în domeniul ospitalității. Tu te-ai întrebat vreodată ce salarii încasează? Iată mai jos, în articol, cât câștigă un ospătar pe litoral sau bucătarii din restaurantele de la malul mării.
În stațiunile de pe litoral se lucrează de zor, încă de la începutul lunii mai. De atunci, turiștii au bătut cale lungă, prin trafic, pentru a ajunge la cazare și pentru a profita de zilele libere. Angajații din domeniul ospitalității au lucrat la foc automat pentru a le oferi clienților condiții bune de relaxare. Însă, te-ai gândit vreodată ce salarii încasează lucrătorii din domeniul HoReCa? Sumele pot fi consultate mai jos.
Dacă ai în plan să te angajezi pe litoral, în acest sezon estival, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să cunoști activitatea pe care o ai de făcut. De exemplu, un ospătar trebuie să fie, întotdeauna, atent la clienții care intră în local și doresc să comande băuturi și mâncare. Activitatea trebuie desfășurată cu profesionalism – de la preluarea clienților și a comenzii, până în momentul în care se pregătesc să achite nota.
De exemplu, pe o platformă de joburi, un angajator oferă un salariu între 1.900 și 4.500 de lei, în funcție de experiență. De asemenea, în anunțul de angajare se menționează și care sunt responsabilitățile pe care trebuie să le îndeplinească angajatul.
„Barman care să realizeze cele mai bune cocktail-uri și fresh-uri. Ospătar care să se ocupe de preluarea comenzilor și servirea preparatelor către clienți. Ajutor ospătar care să ajute la servirea preparatelor și debarasarea meselor”, se arată în anunț.
Vezi și CE SALARIU LUNAR PRIMEȘTE O ROMÂNCĂ, DE FAPT, CA FEMEIE DE SERVICIU ÎN SPANIA
Pe de altă parte, salariile pentru un bucătar și ajutor de bucătar se situează între 2.500 și 6.000 de lei pe lună. Angajatorul de la malul mării oferă contract pe o perioadă nedeterminată, un mediu plăcut de lucru și posibilități de promovare.
De asemenea, tot în Constanța, un alt angajator are două locuri vacante pentru persoanele care doresc să facă parte din personalul unui fast-food. Mai cu seamă, are posturi deschise pentru lucrător în bucătărie și la casierie. Salariul net este de 2.300 de lei, iar angajatul primește 630 de lei în tichete. Pe lângă salariu, primește și o primă sau un bonus. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată și se lucrează în două schimburi (câte 8 ore). Există și câteva cerințe: să aibă cazierul curat; lucrătorul din bucătărie să aibă cel puțin 8 clase, iar casierul să aibă cel puțin 10 clase finalizate.
Sursă foto: colaj Pixabay