Cât a scos din buzunar o turistă pentru o porție de mămăliguță la Eforie Nord. A încremenit când a văzut nota de plată

Publicat: 17/07/2023 | 08:30
Cât a plătit o turistă la un restaurant din Eforie Nord / Foto: Pixabay

Sezonul vacanțelor este în toi, iar litoralul românesc nu duce lipsă de turiști. Ce-i drept, situația nu stă la fel de bine ca-n anii trecuți, însă, în continuare, mulți români aleg să meargă la Constanța. Unii pentru un sejur întreg, alții doar pentru un weekend. Chiar și așa, surprizele sunt la ordinea zilei, mai ales când vine vorba despre prețuri. Cât a ajuns să plătească o turistă la un restaurant din Eforie Nord? A avut parte de un șoc. 

Turiștii care merg pe litoralul românesc, în acest sezon estival, ar putea să aibă parte de un șoc atunci când vor vedea prețurile. Dincolo de cele pentru cazare, care au crescut începând cu luna iulie, mâncarea și distracția costă bani frumoși. Restaurantele din stațiunile de la noi fac sume colosale pe spatele turiștilor, care nu au prea multe opțiuni. Spre exemplu, o româncă a vrut să se bucure de câteva zile la plajă, așa că a ales Eforie Nord. Nici prin cap nu-i trecea cât de mult va fi nevoită să scoată din buzunar pentru un scurt sejur la mare. Femeia s-a gândit să mănânce la restaurant și a ales ceva tipic românesc: mămăliguță!

CITEȘTE ȘI: PREȚURI DE VÂRF DE SEZON. CÂT COSTĂ UN SEJUR DE 3 ZILE ALL INCLUSIVE ÎN STAȚIUNILE MAMAIA, EFORIE NORD ȘI JUPITER. CU CÂT SE ÎNCHIRIAZĂ PE ZI UN ȘEZLONG, LA PLAJĂ

Cât a plătit o turistă la un restaurant din Eforie Nord

Toate bune și frumoase până când a venit nota și a fost nevoită să plătească tot ce a consumat. Atunci a fost momentul când femeia a încremenit. Pentru 200 de grame de mămăliguță, ea a trebuit să dea nu mai puțin de 11 lei. Nici tochitura pe care a ales-o nu pare a fi mai ieftină: 130 de lei/ kilogram. Deci pentru o porție de 200 de grame, turista a plătit 27 de lei. Până și chiflele sunt un adevărat lux atunci când vine vorba de prețurile ridicate: 5 lei una, în condițiile în care o pungă de făină nu costă mai mult de 10 lei.

CITEȘTE ȘI: SUMA EXAGERATĂ PE CARE TREBUIE SĂ O PLĂTEȘTI ÎN MAMAIA CA SĂ-ȚI PUI PROSOPUL PE PLAJĂ. E MAI SCUMP DECÂT ȘEZLONGUL

Cât a scos din buzunar o femeie la un restaurant din Eforie Nord / Foto: Facebook

Până și o porție de piure a ajuns să coste 12 lei la Eforie Nord. Alți turiști au trăit o situație asemănătoare, după ce au mers la un restaurant din stațiunea precizată. O pulpă de pui poate costa 20 de lei, preț surprinzător pentru mulți români. Prețurile mari de la cazare și restaurante îi fac pe mulți români să aleagă alte litoraluri, precum cel din Bulgaria, Grecia sau Turcia. Au parte de experiențe noi, departe de casă, aproape la același preț.