Cât a ajuns să coste un mic în Piața Obor din București: ”Îngrozitor de scump”
Scumpirile din ultima perioadă se resimt și la renumiții mici din Piața Obor. Cât a ajuns să coste, de fapt, un mic la cea mai renumită terasă din București. Românii au rămas șocați.
Românii trec printr-un val de scumpiri, iar asta se resimte până și la cel mai banal aliment. Nu este cazul micilor, însă până și aceștia s-au scumpit. Până acum, românii scoteau din buzunar 3 lei, acum trebuie să plătească 5 lei.
„Îngrozitor. Ultima oară când am venit aici, era 3 lei. Şi acum 5…Îngrozitor de scump.” , a spus un client.
Chiar și în aceste condiții, nu sunt puțini cei care, macar o dată pe lună, se gândesc să-și facă pofta. Deși se poate spune că micul a ajuns un fel de delicatesă, managerul terasei din Obor speră, ca la vară, odată cu vremea caldă, încasările să crească considerabil.
”Se fac în jur de 1.500-2.000, depinde de zile. Socoteala din târg nu se potriveşte cu aia de acasă. Inclusiv la bani, cu salariul minim”, a spus Adrian Rebenciuc, manager terasă, potrivit Observator.ro.
Cum să mănânci mici fără sa te îngrași
Micii se numără printre preferații românilor, în special în zilele de sărbătoare. Atunci când consumați cu moderație și în combinațiile potrivite, micii nu cauzează probleme și nici nu-ți pun în pericol silueta.
Potrivit nutriţioniştilor, 100 de grame de mici pot să aibă până la 350 de calorii. Reține că un mititel are de regulă în jur de 80 de grame. Secretul constă în cantitatea de mici pe care alegi să o consumi, calitatea cărnii, dar și ce garnitură alegi în dreptul micilor.