Cu siguranță cozonacul este unul dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște a românilor. Gospodinele care nu vor să-și petreacă mult timp în bucătărie preferă să îl cumpere, însă, odată cu explozia prețurilor, vor plăti mai mulți bani pentru desertul tradițional.
În magazine ofertele pentru cozonaci cu tot felul de arome și umpluturi sunt la fiecare pas. Prețurile variază în funcție de aceste aspecte, dar și de greutate.
În acest an, românii trebuie să scoată de două ori mai mulți bani pentru alimentele de bază, iar acest lucru a dus și la scumpirea altor produse pentru Paște. Dacă în trecut un cozonac era un aliment pe care putea să îl cumpere oricine, acum s-a transformat într-un preparat deloc accesibil.
CITEȘTE ȘI: CELE 3 REȚETE DE COZONAC ALE LUI CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU, FLORIN DUMITRESCU ȘI SORIN BONTEA. CARE E MAI BUN?!
Spre exemplu,pentru un cozonac de un kilogram, oamenii vor fi nevoiți să plătească prețuri care pornesc de la 90 lei și ajunge chiar și la 200 lei. Cu toate acestea, multe femei preferă să plătească în plus, dar să aibă pe masă ceva de calitate.
În condițiile în care te-ai decis să faci o rezervare la un restaurant pentru Paște, trebuie să știi că meniurile nu vor fi tocmai ieftine. De pildă, un meniu pentru patru persoane, care va conține drob, pască și cozonac, va costa 500 de lei. Prețul va fi cu 30% mai mare, spre deosebire de anul precedent.
Pe de altă parte, un meniu cu drob de miel, pentru șase persoane, va costa și 170 de lei. Meniul cu drob de pui va fi 120 de lei. Dacă dorești să ai pe masă și 10 bucăți de ouă roșii, atunci mai scoți din buzunar încă 35 de lei. Pentru cei care doresc să servească o friptură de miel, prețul va fi de 200 de lei, arată antena3.ro.