În ultimele zile, Centrul Vechi al Capitalei a fost luat cu asalt de români și nu numai. Mii de oameni au fost prezenți, iar distracția a fost la cote maxime. Comercianții s-au pregătit și ei așa cum se cuvine pentru valul de petrecăreți. Află, în continuare, cât a ajuns să coste o bere în buricul Bucureștiului.
Imediat după ridicarea restricțiilor, barurile și terasele din Centrul Vechi al Capitalei au făcut câteva modificări în meniuri, care, cu siguranță, nu-i mulțumesc pe cei obișnuiți să se relaxeze în acea zonă. Spre exemplu, pentru o sticlă de 0.5 l de bere, într-un local central, un bucureștean a plătit 37 de lei!
(VEZI AICI: NU E BANC! CÂȚI LEI COSTĂ O BERE PE „PLAJA MILIONARILOR” DIN MAMAIA! DAR O APĂ PLATĂ SAU UN SUC)
Prețul este ireal având în vedere vremurile în care trăim. Așa cum se poate observa pe nota de plată intrată în posesia CANCAN.RO, și celelalte băuturi au prețuri piperate. Spre exemplu, un espresso fără cofeină costă 13 lei, în timp ce un fresh de portocale “doar” 31 de lei.
Putem spune, fără nicio exagerare, că prețurile au explodat în Centrul Vechi al Capitalei, după ridicarea restricțiilor. Pentru că nu și-au putut desfășura activitatea normal pe durata pandemiei, comercianții încearcă acum, odată cu majorarea prețurilor, să mai recupereze o parte din pierderi.
Berea este considerată mai puțin dăunătoare decât alte băuturi alcoolice. Mai multe studii arată că berea poate crește longevitatea, poate reduce durerea și poate reduce riscul de boli de inimă. Pe de altă parte, consumatorii nu trebuie să uite că în mod excesiv poate fi dăunătoare.
Într-adevăr, berea are un conținut scăzut de alcool, dar este și extrem de bogată în calorii. O halbă de bere conține aproximativ 150 de calorii și odată cu creșterea cantității de alcool, numărul de calorii crește.
(NU RATA: LOVITURĂ PENTRU ROMÂNI! BEREA SE SCUMPEȘTE. CÂT VA COSTA O DOZĂ DE 0,5 LITRI)
Caloriile din alcool sunt foarte diferite de cele obţinute din alimente. Aceste tipuri de calorii se depun direct pe burtă, iar acumularea de grăsime în abdomen este cea mai periculoasă și greu de pierdut. Pentru a evita acest lucru, rămâneți la o halbă de bere și alegeți-o pe cea care conține mai puține calorii.
De asemenea, consumul excesiv de alcool poate afecta mușchiul inimii, crescând riscul de accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și fibrilație atrială. Riscul este chiar mai mare la cei care consumă mult alcool săptămânal (de două ori pe săptămână) comparativ cu cei obișnuiți. Acest lucru se datorează fluctuației bruște a nivelului tensiunii arteriale.