Pentru ca mai este putin pana la trecerea dintre ani, gospodinele trebuie sa se gandeasca bine ce bunatati pun pe masa pentru ca totul sa arate bine si sa iasa perfect.
In general, de Revelion trebuie sa fie mancaruri traditionale cum ar fi preparatele de casa din carne de porc, pestele sau carnea de pasare. De asemenea, se spune ca nu trebuie sa lipseasca gustarea rece, ca pastrama de porc, toba, piftia, cascavalul, salamul, sunculita taraneasca, salata beuf, maslinele, rosiile umplute cu vinete si salata de cruditati cu pui.
Chiar daca datinile din popor au ramas la fel, moda se mai schimba si odata cu ea si bunatatile din farfuriile oamenilor din noaptea de Revelion. Castigatoarea editiei 2014 de la MasterChef, Jesica Zamfir a povestit pentru CANCAN.ro ce bunatati trebuie sa fie pe masa la noapte:
„Sa mancam diferit in comparatie cu ce am mancat pe parcursul intregului an. De pe masa de Revelion nu trebuie sa lipseasca pestele, fructele de mare si cele exotice si carnurile bune, cum ar fi: carnea de vita, de piept de rata sau cotletul de berbecut. As opta pentru o masa sofisticata, la noaptea dintre trecerea anilor. De asemenea, nu poate lipsi nici friptura din carne de porc sau vita la cuptor, cu un vin rosu, unde putem adauga anasonul. Totodata, trebuie sa fie pe masa un piure cu sfecla, cu un mar copt, sa miroase a sarbatoare si un tort cu mere intregi.”
CITESTE SI:
Retete simple si de efect pentru masa de Revelion!
Jesica Zamfir a recomandat pentru cititorii CANCAN.ro reteta „Carrotcake”:
Ingrediente pentru blat:
4 galbenusuri de ou
220 g zahar tos
200 g zahar brun
320 ml ulei
420 g faina,
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
2 lingurite scortisoare macinata
1 lingurita nucsoara macinata
500 g morcov ras
100g miez de nuca
Ingrediente pentru crema
1 plic praf de budinca de vanilie,
550 ml lapte
1 lamaie
250 g unt
250 g zahar tos
Pentru decor fulgi de migdale 150g
Mod de preparare: amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara. In altul amestecam galbenusurile, zaharul si uleiul, dupa care se pune morcovul ras si nucile usor maruntite si amestecam, dupa care se adauga ingredientele uscate.
Se toarna int-o tava de tort se coace 20 de minute la 180 grade. Se lasa la racit se taie in 2 blaturi, si se umple cu crema pregatita asfel: se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic la care se adauga jumatate din zahar, coaja de la o lamaie si sucul de la ea, o lasam la racit si se bate aparte untul spuma cu cealalta parte de zahar, cand e budica rece se amesteca cu spuma de unt. Se decoreaza cu fulgii de migdale.
Oana Pascaru