Pentru a preveni bolile de inima nutritionistii britanici va recomanda sa evitati produsele bogate in grasimi nesanatoase, cum ar fi untul, carnea rosie, carnatii, pielea de pui, prajiturile si lactatele. Andrei Sion Dieta joaca un rol esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Fructele si legumele pot contribui la prevenirea afectiunilor cardiace, pe cand o dieta bogata in grasime si sare creste nivelul de colesterol si mareste riscul producerii infarcturilor, atacurilor cerebrale sau altor probleme ale circulatiei. Din acest motiv specialistii britanici de la site-ul uk.msn.com au intocmit o lista cu alimentele cele mai periculoase pentru sanatatea inimii. Bogat in colesterol si grasimi saturate, untul va poate creste semnificativ riscul dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare. In schimb, consumati margarina, care contine mai putine grasimi, si gatiti cu ulei de masline. In ceea ce priveste carnea rosie specialistii spun ca, daca este consumata cu moderatie, acest aliment nu poate pune in pericol sanatatea inimii. Insa, nutritionistii precizeaza ca este important sa alegeti numai carnea slaba in favoarea celei grase. Foarte periculoase pentru inima sunt si produsele din carne procesata, cum ar fi carnatii si sunca. Desi este delicioasa, smantana este plina cu grasimi saturate si va mareste nivelul de colesterol din sange, predispunand la afectiunile coronariene. Medicii va sfatuiesc sa inlocuiti acest produs cu iaurtul slab in grasimi. Prajiturile si alte dulciuri procesate sunt bogate in grasimi trans, substante care nu au nici o valoare nutritionala si va afecteza circulatia. Chiar daca este o sursa excelenta de proteine, si carnea de pui va poate pune in pericol inima. Pentru a preveni bolile de inima evitati pielea de pui, care contine o treime din toate grasmile saturate ale acestui tip de carne. La randul lor, lactatele pot fi foarte daunatoare sistemului cardiovascular. De aceea, evitati branza si laptele cu continut ridicat de grasimi. In schimb, cumparati telemea slaba sau lapte degresat.