Care sunt zonele din Capitală care ar urma să aibă serios de suferit în cazul unui cutremur major
Băneasa și Pantelimon ar urma să fie cele mai afectate cartiere în cazul unui cutremur major. Militari, Panduri și Drumul Sării ar avea, la rândul lor, de suferit.
Îngrijorător este faptul că doar 26 de clădiri din totalul de 607 cu risc seismic ridicat din România au fost consolidate în ultimii ani.
Balta Albă, Vasile Lascăr, Titulescu și zona centrală ar fi, la rândul lor afectate, dar la nivel mediu. Cele mai sigure sunt IMGB și Metalurgiei.
Cutremurul de duminică dimineață a fost resimțit puternic în Capitală
Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, duminică dimineață, seismul produs în România la magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în județul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.
Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis inițial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere județul Covasna.
Ulterior, datele au fost revizuite, magnitudinea fiind stabilită la 5,8 pe scara Richter, seismul producându-se de fapt loc în judeţul Buzău.
Seismul s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Cutremurul a fost resimțit puternic în Capitală.
Până la acest seism, cel mai puternic cutremur din acest an avusese loc în 25 aprilie, cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.