Care sunt simptomele cancerului de piele, boala cu care a fost diagnosticat Florin Călinescu
Florin Călinescu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune, a fost diagnosticat cu cancer de piele. Iată care sunt simptomele acestei boli!
Florin Călinescu a fost extrem de discret atunci când a venit vorba de viața lui personală. Cu zâmbetul pe buze, pus pe șotii și uneori sarcastic, vedeta TV a mărturisit abia acum clipele grele prin care a trecut la un moment dat. Florin Călinescu a fost diagnosticat cu cancer la piele și a suferit o intervenție chirurgicală în zona nasului.
Cancerul de piele apare cu o frecvență foarte crescută la persoanele care se expun necontrolat la soare și nu folosesc măsuri de protecție. În România se estimează un număr de aproximativ 45.000 de cazuri noi pe an de carcinom cutanat. Acesta apare ca o modificare a aspectului pielii, de exemplu, sub forma unei iritații, unei excrescențe, răni care nu se vindecă. De asemenea, se poate manifesta ca modificare a unui nev pigmentar (aluniță) sau a unui neg. Cancerul de piele afectează în special acele zone care sunt expuse la soare în mod frecvent: gâtul, spatele, pieptul și umerii, iar zona nasului este afectată cel mai frecvent.
Cine este Florin Călinescu
Florin Călinescu este un actor român de teatru și de film și realizator de emisiuni de televiziune. A absolvit secția umanistă a Liceului C.D. Loga în 1975 și UNATC-ul. A debutat în cinematografie în anul 1981 în “Lumini și umbre”. A colaborat des cu regizorul Nae Caranfil, care l-a distribuit în filme precum “E pericoloso sporgersi”, “Asfalt Tango” și “Filantropica”, jucându-se pe sine în ultimul film ca prezentator al variantei fictive a emisiunii Chestiunea Zilei. (NU RATA: PRIMELE FILMARI DE PAPARAZZI CU FLORIN CALINESCU IN ROL DE SOCRU)
La începutul anilor ‘90 a debutat ca prezentator radiofonic cu emisiunea “Duminicile celor singuri” de la Pro FM. În 1996 a ajuns la PRO TV, unde a realizat emisiunea “Ora șapte, bună dimineața”, urmată de Chestiunea Zilei între 1997 – 2001 și 2003. În 2000 primește titlul de cetățean de onoare al municipiului Timișoara. În 2001 este numit director general al postului Tele 7 abc. În 2003 a devenit directorul ziarului Știrea zilei. Revine în 2003 la Pro TV unde prezintă emisiunea Procesul etapei, timp de un an. Între 2005 și 2007 a fost realizatorul emisiunii „Om la om” de la TV Sport.
În 2008 a candidat din partea PNL pentru un loc de senator în colegiul nr. 4 din Argeș, dar nu a fost ales. Între anii 2000 și 2014 a fost director al Teatrului Mic. Deține un restaurant și mai multe firme. A fost căsătorit timp de 27 de ani cu actrița Ana-Maria Călinescu (28 februarie 1958 – 28 februarie 2005) până la moartea acesteia, cu care a avut doi fii: Luca și Petru. Din 2015 este jurat al emisiunii Românii au talent.