Care sunt proprietăţile afinelor! De ce sunt benefice pentru sănătate
De asemenea, exista studii care demonstreaza ca o cura cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon si chiar poate induce moartea celulelor canceroase. Un alt studiu a fost realizat intre 1984 si 2002 pe un esantion de 66.940 de femei si s-a descoperit ca acelea dintre ele care consumau alimente bogate in chempferol (o flavonoida continuta in cantitati considerabile in afine) au avut un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a cancerului la san sau cancer ovarian.
Afinele imbunatatesc functiile creierului si previn aparitia bolii Alzheimer
Un studiu realizat in la o universitate din SUA a scos la lumina faptul ca un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea imbatranirii sistemului nervos, a aparitiei bolilor precum Alzheimer si pastreaza functiile cognitive si motorii. De asemenea, afinele ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, a capacitatii de memorare si invatare. Toate acestea se datoreaza antioxidantilor din afine care impiedica procesul de imbatranire celulara la nivelul sistemului nervos.