Prețul chiriilor în București a explodat, iar creditele au devenit tot mai greu de obținut. Iată ce spun specialiștii în imobiliare despre creșterea bruscă a chiriei locuințelor!
O chirie în București a ajuns să fie destul de costisitoare. Tot mai mulți români renunță la ideea de a deveni proprietari. Cu o inflația în creștere, creditele au devenit tot mai greu de accesat, astfel că cererea de închiriere e din ce în ce mai mare.
„Cu certitudine, creditarea îi sperie pe oameni. Cumpărătorii care au venituri la limită, pentru un credit imobiliar, prin creşterea dobânzilor şi prin înăsprirea condiţiilor de creditare nu se mai încadrează pentru a lua creditul”, spune David Grigorescu, agent imobiliar.
Pe lângă toate acestea, se pare că valul de refugiați din Ucraina a contribuit destul de mult la creșterea peste noapte a prețurilor chiriilor din marile orașe. Potrivit experților, se observă o creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Așa cum era de așteptat au fost mulți cei care au încercat să profite de aceste creșteri și au ”forțat” prețurile cu 50, chiar 100 de euro peste prețul real. Nu întodeauna metoda lor funcţionează. În momentul de faţă, în Capitală, într-o zonă bună, o garsonieră se închiriază cu 350 de euro. Un apartament de două camere se închiriază şi cu 450 de euro:
”În piaţa actuală, cumva proprietarul are mai multe opţiuni de închiriere în aceeaşi perioadă şi, practic, el decide condiţiile de închiriere”, spune David Grigorescu, agent imobiliar, potrivit observatornews.ro
La toamnă, o dată cu începerea noului an universitar, preţurile chiriilor vor creşte din nou.
Preţ chirie garsonieră
Preţ chirie apartament două camere