În perioada sezonului rece, sistemul imunitar este mai predispus la răceli și viroze și devine slăbit. Poate nu știai, însă există fructe care reprezintă sănătate curată pentru organism. Întăresc sistemul imunitar și contribuie la eliminarea toxinelor din corp.
Scoruşul de munte (sorb, lemn cânesc, merişor, Sorbus aucuparia L.) este un arbore încărcat cu ciorchini de fructe roșii, de mărimea unor boabe de mazăre, acrișoare și extrem de cărnoase. La prima vedere nu par atât de tentante și nici nu ai crede că acele boabe sunt sănătate curată pentru organismul uman.
Scorușul de munte este bogat în zaharuri, vitamina C, uleiuri eterice, iar scoarța, frunzele și boabele acestui arbore pot fi folosite în tratamente naturiste, conform cotidianul agricol.
Acest arbore plin de sănătate poate fi găsit peste tot în Europa, Caucaz, Siberia și Altai. Crește la marginea pădurilor conifere și a celor amestecate, mai exact pe locurile pădurilor tăiate.
Fructele sunt extrem de benefice pentru sistemul imunitar, care asigură protecția împotriva bacteriilor și virusurilor sezoniere.
Pe lângă întărirea sistemului imunitar și eliminarea tuturor toxinelor din corp, fructele de scoruș au o multitudine de beneficii.
Ține sub control glicemia
Un alt beneficiu extrem de important al acestor fructe este dat de faptul că acestea țin glicemia sub control. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva boabe la fiert, într-un vas cu 250 ml de apă. După 10 minute, amestecul poate fi consumat pe tot parcursul zilei.
Recomandat pentru durerile reumatice
Fructele de scoruș sunt cunoscute și pentru beneficiile pe care le au împotriva durerilor reumatice.
Se prepară din pulbere din scoarţa copacului, flori sau fructe uscate, 1 lingură peste care se pun 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară şi se beau câte 2 căni de ceai în fiecare zi.