Beneficiile ceaiului de trandafir. Aroma sa îmbietoare transformă cele mai mohorâte zile, schimbându-ne starea de spirit, iar beneficiile sale pentru întregul organism sunt cu adevărat uimitoare.
Beneficiile ceaiului de trandafir. Ceaiul din petale de trandafir calmează durerile din gât, desfundă nasul, uşurând respiraţia, şi reduce simptomele neplăcute ale gripei, răcelii, guturaiului sau alte infecţii respiratorii, datorită conţinutului ridicat de vitamina C.
Un alt efect al consumului regulat de astfel de ceai combate retenţia de apă care poate cauza umflături inestetice şi inconfortabile, eliminând toxinele şi lichidul în exces. De asemenea, gustul şi mirosul aromat al acestui ceai ameliorează stările de greaţă, calmează aciditatea gastrică şi poate fi un adjuvant în cazuri de diaree. Foarte important de ştiut este şi faptul că infecţiile urinare pot fi reduse semnificativ datorită acestui ceai care are puternice efecte diuretice şi detoxifiante.
Beneficiile ceaiului de trandafir. Dacă va confruntaţi cu dureri de cap sau insomnie, ceaiul de trandafir este un remediu la îndemână, contribuind la reducerea nivelului hormonilor de stres. Poate fi util pentru cei care suferă de sindromul oboselii cronice şi nervozitate.
Infuziile din petale de trandafir sunt recomandate femeilor cu menstruaţii neregulate sau care se confruntă cu problema infertilităţii, ajutând totodată la calmarea crampelor cauzate de dismenoree.
Beneficiile ceaiului de trandafir. În plus, ceaiul de trandafiri poate ajuta în tratarea dereglărilor endocrine, este hepatoprotector şi ajută în prevenirea bolilor sistemului digestiv, restabilind numărul culturilor bacteriene sănătoase din intestine. Mai mult, curată vezica urinară şi combate balonarea şi constipaţia. Folosit în uz extern micşorează porii dilatati, reglează nivelul de sebum, hidratează tenul şi ajută la eliminarea neplacutelor puncte negre.
Prepararea ceaiului de trandafiri este simplă. Puteţi utiliza petale uscate sau proaspete, având grijă că la cele din urmă să scoateţi partea albă de la baza petalei, pentru că are un gust neplăcut amar. De asemenea, puteţi combina, la o ceaşcă de apă fierbinte, petale uscate cu petale proaspete şi pentru un plus de prospeţime puteţi adauga puţină mentă, citrice uscate şi miere.
Beneficiile ceaiului de trandafir. Lăsaţi amestecul cel puţin 10 minute la infuzat. Petalele de trandafir sunt bogate în polifenoli, precum şi o gama largă de alţi antioxidanţi, având un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a osteoporozei. În sezonul cald, ceaiul de trandafiri poate fi consumat şi rece, de la frigider, iar pentru a-i oferi un plus de savoare poate fi servit în combinaţie cu lămâie şi mentă.
De asemenea, petalele de trandafir sunt o sursă naturală de vitamina C care întăreşte sistemul imunitar şi ajută la producerea de colagen esenţial pentru sănătatea părului şi a pielii.