Cei care se întreabă care sunt alimentele Yang trebuie să ştie că dieta cu aceste mâncăruri îşi are originea în Asia.
Potrivit tradiţiei chinezeşti, fiecare aliment are o proprietate energetică atribuită celor doi poli Yin şi Yang. Chinezii spun că oamenii absorb Yin (rece) şi Yang (caldă) inclusiv de la alimentele pe care le mănâncă. Mai exact, cei care se întreabă care sunt alimentele Yang, trebuie să ştie că acestea sunt cele fierbinţi, iar Ying sunt cele reci.
Tradiţia asiatică arată că prin folosirea dietei Yin-Yang ajută la atingerea echilibrului qi, prin care se ţine departe nefericirea şi boala.
Trebuie să aveţi mare atenţie. Prea multă căldură, adică Yang, poate provoca tensiune arterială ridicată, erupţii cutanate sau bufeuri de căldură. De asemenea, prea mult Yin înseamnă oboseală, depresie, dureri de muşchi, nas înfundat sau tuse. Cu o dietă Yang se reface echilibru.
Înainte să vă prezentăm care sunt alimentele Yang trebuie să sublinem faptul că e foarte important ca acestea să fie cât mai pure, netratate cu substanţe chimice sau combinate cu alte soluţii artificiale.