Știai că anumite alimente le poți consuma chiar și după ce termenul de expirare de pe etichetă a trecut? De fapt, produsele expirate nu sunt obligatoriu stricate, iar anumite tipuri de alimente pot fi consumate în siguranță chiar și multă vreme după expirare.
Ciocolata poate fi consumată chiar și la un an de zile după ce a expirat (chiar dacă are o peliculă albă), iar pastele făinoase și orezul până la 2 ani, informează stirileprotv.
Mierea nu se strică niciodată, cel mult se zaharisește. Până și produsele congelate au termen de expirare, însă le puteți consuma liniștiți chiar dacă a mai trecut un an în plus.
Conservele (cu condiția să nu fie bombate) și laptele UHT se păstrează timp îndelungat și pot fi consumate până la 2 ani după expirare.
Mezelurile crud uscate, salamul de Sibiu, jambonul și peștele afumat sunt mai gustoase tocmai pentru că s-au învechit.
VEZI ȘI: ALIMENTELE CARE TE SCAPĂ DE BURTĂ. ARD GRĂSIMILE INSTANT
Sursă foto: Pixabay.com