Cu siguranță, majoritatea dintre noi au în cămară alimente despre care nu știu că pot fi consumate în decurs de ani. Cu toate că produsele au notat pe ambalaj un termen de valabilitate, unele dintre ele nu expiră niciodată. Poate suna ciudat, dar există 18 ingrediente pe care nu trebuie să le verifici după criteriul valabilității în momentul în care le cumperi.
Vestea bună este că nu trebuie să ne facem griji că respectivele alimente s-ar putea strica. Produsele se pot folosi pe o perioadă nedeterminată, atât timp cât sunt depozitate într-un mediu corespunzător.
Dintre alimentele neperisabile despre care nu mulți știu, dar toată lumea le deține, fac parte și zahărul, sarea, pastele, dar și mierea.
(CITEȘTE ȘI: CINCI ALIMENTE CARE NU EXPIRĂ NICIODATĂ. POT FI CONSUMATE ȘI DUPĂ ZECI DE ANI)
* Mierea
* Orezul
* Oțetul alb
* Extractul de vanilie pură
* Sarea
* Mălaiul
* Făina
* Grișul
* Zahărul
* Alcoolul distilat
* Fasolea uscată
* Mazărea uscată
* Soia
* Năutul
* Lintea
* Cafeaua instant
* Siropul de arțar
* Pastele
(VEZI AICI: CELE 27 DE ALIMENTE ALCALINE CARE PREVIN CANCERUL, OBEZITATEA ȘI BOLILE DE INIMĂ)
Atenție, însă, pentru unele dintre ele sunt necesare condiții potrivite de depozitare. Mălaiul, făina, grișul sau orezul trebuie ținute în recipiente bine etanșate, în spații uscate.
În categoria alimentelor care nu expiră niciodată intră mierea, care, deşi îşi poate schimba culoarea şi se poate zaharisi, este bună pentru consum chiar şi după sute de ani, dacă este păstrată cum trebuie.
Poate fi consumată fără probleme şi cristalizată sau după ce introduci recipientul în apă caldă pentru scurt timp.
Un alt exemplu de aliment neperisabil este extractul de vanilie pură. Acesta va ramâne proaspăt şi aromat dacă este păstrat departe de umezeală. În schimb, vanilia industrială nu are aceeaşi durată de viaţă.