Care sunt alimentele care ar favoriza apariția cancerului. Ce substanțe periculoase se pot găsi în cartofii prăjiți
Problemele majore de sănătate afectează tot mai des populația, de la mic la mare. Lupta împotriva cancerului este una dintre cele mai teribile, în urma căreia nu știi dacă vei ieși învingător sau nu. Din frica de a nu ajunge în acel punct, o mulțime de oameni încearcă să își schimbe stilul de viață, într-unul mult mai sănătos și benefic organismului. Pe lângă factorii genetici care măresc riscul îmbolnăvirii, trebuie să știm că alimentația este unul dintre principalii vinovați care cresc probabilitatea apariției cancerului. Compușii chimici regăsiți în majoritatea produselor alimentare din comerț degradează treptat funcțiile organismului.
Studiile au arătat, de exemplu, că popcorn-ul preparat la aparatul cu microunde ar putea provoca, prin consum frecvent, infertilitate, tumori de ficat sau chiar de pancreas.
Și asta mai ales din cauza pungii în care sunt depozitate boabele, care ar conține produși ce pot deveni dăunători odată expuși la temperaturi ridicate.
La fel, consumul zilnic de mezeluri sau zaharuri nu este recomandat. Asta deoarece produsele preparate din carne procesată au un grad de conservare mare, ceea ce ar favoriza apariția semnelor cancerigene.
(CITEȘTE ȘI: TOP 5 ALIMENTE ANTI-CANCER. ÎNTINERESC SISTEMUL IMUNITAR ȘI REDUC RISCUL DE A FACE CANCER)
Șunca, parizerul, cârnații sau salamul au în componență un nivel ridicat de aditivi, adesea nocivi pentru corpul nostru.
Deși zahărul este necesar pentru organism, trebuie să ținem cont sub ce formă îl consumăm și mai ales cât de rafinat este, deoarece procesarea accentuată nu e tocmai sănătoasă pentru organism.
Cartofii prăjiți, “incriminați” din cauza acrilamidei
Unii nutriționiști dau vina și pe consumul frecvent de carne roșie pentru apariția riscului de a face cancer. Nici conservele, în general, nu sunt văzute prea bine, deoarece ambalajele în care sunt ținute pot conține mulți produși considerați nocivi, cum ar fi bisfenolul.
Pe lângă alimentele în sine, și modul de preparare a acestora este foarte important. De exemplu, cartofii prăjiți sunt “incriminați” din cauza acrilamidei, un compus chimic ce se formează în alimentele bogate în amidon, în timpul procesării la temperaturi înalte.
Medicii ne recomandă, prin urmare, să avem o dietă echilibrată, bazată cât mai mult pe fructe, legume, pește sălbatic și cereale.
(NU RATA: CELE 9 ALIMENTE PE CARE TREBUIE SĂ LE EVIȚI. PAR SĂNĂTOASE, DAR SUNT TOXICE PENTRU ORGANISMUL TĂU)
Lactatele slabe, salatele și supele ar fi ideale pentru buna funcționare a organismului nostru pe termen lung. Aveți, de asemenea, o grijă sporită și în ceea ce privește băuturile carbozagoase și alcoolul, care ar alimenta negreșit celulele canceroase.
Totuși, atât timp cât te hidratezi constant, ții cont de selectarea alimentelor din comerț și introduci treptat mișcarea în rutina ta zilnică, nu ai avea de ce să te gândești la apariția bolilor grave.
Iată câteva alimente care ar crește riscurile de apariție a cancerului:
Prăjelile
Pop-corn-ul la microunde
Mezelurile
Lactatele grase
Zahărul rafinat
Carnea roșie
Conservele
Somonul de crescătorie
Alcoolul
Băuturile carbogazoase
Cartofii prăjiți
Uleiurile hidrogenate
Alimentele afumate și marinate
This browser does not support the video element.