Auzim de multe ori că pâinea nu este un aliment prea bun, că îngrașă și nu aduce beneficii corpului. Sunt mulți specialiști care ne sfătuiesc să renunțăm la pâine, însă doctorul Mihail Pautov vine cu o altă perspectivă a problemei și spune care este singura pâine sănătoasă.
Doctor Mihail Pautov sau MediCOOL, așa cum este renumit în mediul online sau la TV a devenit cunoscut publicului larg odată cu apariția în emisiunea „La Măruță”, de la PRO TV, unde oferea sfaturi medicale inedite. Acum, acesta are propria emisiune la Antena 1, „MediCOOL”, și spune cum trebuie să mâncăm pâinea și pe care trebuie să o alegem pentru a ne proteja sănătatea.
(CITEȘTE ȘI: CÂT DE NOCIV ESTE COVRIGUL MÂNCAT DIMINEAȚA PENTRU ORGANISM, DE FAPT. MEDICUL MIHAIL PAUTOV FACE DEZVĂLUIRI ULUITOARE)
O pâine albă, caldă, proaspăt scoasă din cuptor este pe placul oricui, însă aceasta poate să ne facă destul de mult rău. Știm că pâinea nu este un aliment tocmai bun, însă nu trebuie să fugim neapărat de ea și să o eliminăm din alimentație.
Doctor Mihail Pautov spune că putem consuma pâine, însă este important cum o facem. Potrivit spuselor acestuia, sigura pâine sănătoasă este cea din făină integrală de calitate. De asemenea, doctorul subliniază că pâinea trebuie combinată neapărat cu alte alimente.
Astfel, pâinea din făină integrală devine o sursă bună de proteine, care poate ajuta la digestie și controlul greutății, dar și la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli de inimă.
„În ultima perioadă am evitat să mănânc pâine ca înainte pentru că în mare pâinea nu este bună. Există însă excepții, dacă vrei să mănânci pâine sănătos, iată ce trebuie să faci. Asigură-te în primul rând că pâine ta este din făină integrală de calitate, așa cum este această pâine și nu din făină rafinată.
Combină pâinea cu alte alimente. Eu dau cu un unt, pun puțină sare și o combin cu un chefir. Această combinație îți scade și mai mult indicele glicemic, care deja este mai mic decât cel din pâinea din făină rafinată.
Pâinea din făină integrală este o sursă bună de fibre, care poate ajuta la digestie și la controlul greutății. Fibrele din pâinea cu cereale integrale pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli de inimă, pentru că au și tărâțele de cereale integrate. Pâinea din cereale integrale este de asemenea bogată în nutrienți cum ar fi vitaminele B, fier și magneziu. În combinația de aici o pâine bună și cu un chefir este un guilty pleasure aproape sănătos, consumat corect”, a spus doctorul Mihail Pautov, în mediul online.
(VEZI ȘI: CEA MAI SĂNĂTOASĂ ȘI IEFTINĂ SALATĂ DIN LUME. COSTĂ NICI MĂCAR UN LEU ȘI TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI)