Medicul nutriționist Mihaela Bilic a luat la control pateurile din comerț. Celebrul nutriționist ne recomandă să fim atenți la conținutul de ficat de pe etichetă, atunci când vrem să achiziționăm un produs, dar și la cel de sare și grăsimi. Iată care este cel mai sănătos pate de ficat!
Mihaela Bilic a ales cinci produse diferite pe care le găsiți în comerț și le-a analizat pentru a oferi verdictul: cel mai sănătos ficat de pate din comerț. Nutriționistul a specificat conținutul de ficat, sare, grăsimi și numărul de ingrediente, pentru a le arăta oamenilor ce consumă și care este cea mai bună alegere.
Conform medicului nutriționist, pateul de ficat este un aliment de sezon care ne apără de anemie, având Fier, vitamina A și vitamina B12. Totuși, deși are aceste efecte benefice asupra sănătății noastre, Mihaela Bilic ne recomandă să fim atenți la niște aspecte importante atunci când alegem ce pate din comerț să consumăm.
Conținutul de ficat este important, iar cu cât acesta este mai ridicat, cu atât produsul este mai bun. De asemenea, conținutul de sare și cel de grăsimi trebuie verificate atunci când achiziționăm pate. Aici lucrurile stau invers, astfel că pentru un produs cât mai bun, conținutul celor două trebuie să fie cât mai scăzut. În cazul grăsimilor, este recomandat un procent de până la 28%.
Pe lângă toate cele menționate, medicul ne spune că numărul de ingrediente joacă un rol esențial în compoziția acestui produs. Prin urmare, este cât mai bine ca pateul să aibă puține ingrediente. Acestea fiind spuse, cel mai sănătos pate de ficat dintre cele analizate ar fi ultimul regăsit în poză, mai exact, cel care conține 46% ficat.