În România există o localitate nu foarte cunoscută, dar care poate oricând concura în multe topuri inedite. Dincolo de frumusețea sa remarcabilă, Băile Tușnad este cel mai mic oraș din țară, ca număr de locuitori. Doar puțin peste 1.600 de cetățeni se bucură permanent de beneficiile orașului din Transilvania, iar un calcul simplu demonstrează că toți ar putea încăpea într-un bloc cu 10 etaje din București. Ce e drept, cu mai multe scări.
În general, în blocurile din Capitală există 8 apartamente la fiecare nivel, iar asta ar presupune un număr de aproximativ 250 de persoane, la o singură scară. Cum unele blocuri au și câte 7 scări, ar putea găzdui întreaga populație din Băile Tușnad.
(CITEȘTE AICI: UN ORAȘ DIN ROMÂNIA ARE CELE MAI MULTE FEMEI SINGURE. UNDE ÎȚI POȚI GĂSI JUMĂTATEA)
Altfel, stațiunea balneară este frecventată anual de mult mai mulți turiști decât populația ei.
(VEZI ȘI: CEL MAI MIC ORAŞ DIN ROMÂNIA? IREAL CÂŢI LOCUITORI ARE)
În secolul trecut, în Băile Tușnad a fost descoperită cea mai mare mofetă din lume, adică o emanație de gaz uscat, foarte bogată în bioxid de carbon, cu înalte valori terapeutice.
Datorită beneficiilor oferite de gazul uscat, oamenii au parte aici de numeroase tratamente pentru piele, inimă și oase. Băile Tușnad se află în apropiere de Târgu Secuiesc, la aproximativ 250 de kilometri de București.
O altă atracție a zonei este Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic păstrat întreg în sud-estul Europei. În plus, în zona Tușnad se găsește și singura plantă carnivoră din România, “Roua cerului”.
Formațiunile vulcanice ale Tușnadului au avut un rol important în evoluția stațiunii. E vorba de nu mai puțin de 48 de izvoare de apă minerală, cu temperaturi cuprinse între 18 și 24 de grade, care pot fi folosite atât în curele interne, cât și în cele externe.