Care este cel mai iubit desert din România de turiștii care vin în țară

Publicat: 14/02/2024 | 17:51
Care sunt deserturile preferate de turiști / Foto: Pixabay

România se află pe lista destinațiilor preferate de tot mai mulți turiști străini. Majoritatea celor care locuiesc în Europa au în plan să vină pe meleagurile noastre, mai ales în Capitală, și să se bucure de un city-break. Cei care au făcut-o deja au rămas impresionați și de bunătățile bucătăriei noastre. Deserturile, în special, se află printre preferatele celor care ajung măcar o dată la noi în țară. Care este cea mai gustoasă prăjitură în opinia străinilor?

Turiștii străini care vin la noi în țară, în vizită, au ajuns să facă un top al celor mai gustoase prăjituri. Sunt 13 deserturi preferate, toate din bucătăria românească. Conform revistei Taste Atlas, străinii au votat cel mai bun desert de la noi, locul 1 fiind ocupat de papanași.

CITEȘTE ȘI: SĂ CADĂ DIN PICIOARE CÂND A VĂZUT CUM SE VINDE UNTUL ÎN KAUFLAND. UN TURIST DIN ITALIA A FILMAT TOT: ”NU ȘTIU DE CE”

Locul 13 este ocupat de Pelincile Domnului

Este un desert care se face în preajma Crăciunului, în zona Moldovei. Acest deliciu este format din straturi de turtă subțire făcută cu făină, apă, sare și ulei vegetal. Pâinea este îmbibată într-un amestec de lichid de miere, apă și lămâie.

Locul 12 este ocupat de Prăjitura Joffre

Este un adevărat deliciu pentru iubitorii de dulce amărui. Asta pentru că are un conținut bogat de ciocolată amară. Prăjitura a apărut în 1920, la București, la Casa Capșa.

Locul 11 este ocupat de Mucenici

Mucenicii se numără printre produsele noastre tradiționale. Se fac dintr-un aluat dulce, ca cel de cozonac. Forma lor este numărul 8, fiind fierți în apă cu zahăr, scorțișoară și nuci zdrobite.

CITEȘTE ȘI: TE-AI MUTA ÎN CARTIERUL ACESTA DIN BUCUREȘTI? ESTE O ZONĂ DE LUX, DAR NU AI NICIUN LIDL SAU MEGA IMAGE. NICI MĂCAR UN MAGAZIN LA COLȚ

Locul 10 este ocupat de Plăcinta cu Ciocolată

Este un deliciu pentru iubitorii de ciocolată. Se face dintr-un aluat subțire cu umplutură de ciocolată și nuci.

Locul 9 este ocupat de Vargabeleș

Este un desert simplu, făcut din tăieței subțiri de ou. Aceștia sunt gătiți în lapte, se amestecă cu albușuri bătute spumă și caș. Se pun între foile de aluat și apoi se pun la copt.

Locul 8 este ocupat de Gogoși

Gogoșile sunt și preferatele românilor, se fac în toate zonele țării. Multe gospodine preferă să pună extract de vanilie și coajă de lămâie sau portocală rasă pentru un gust mai bun.

Locul 7 este ocupat de Amandină

Amandina este o prăjitură iubită și de români. Are un conținut ridicat de ciocolată, tocmai bun pentru iubitorii de dulce.

Locul 6 este ocupat de Savarină

Savarina este o altă prăjitură românească, care nu dă greș niciodată. Se numără atât printre preferatele românilor, cât și printre ale străinilor din câte se pare. Este umplută cu frișcă și se servește rece, cu dulceață deasupra.

Locul 5 este ocupat de Plăcinta cu urdă

Plăcinta cu urdă se numără printre deliciile din bucătăria românească. Este un produs de patiserie umplut cu un amestec de brânză urdă, brânză, ouă, zahăr și zahăr vanilat.

Locul 4 este ocupat de Plăcinta cu mere

Plăcinta cu mere este un desert românesc, umplut cu mere rase, scorțișoară, zahăr și unt topit. Compoziția se pune între două straturi de aluat copt și aromat, în funcție de preferințe.

Locul 3 este ocupat de Lapte de Pasăre

Laptele de pasăre este desert popular originar din Franța, însă gospodinele de la noi au preluat rețeta. Acest deliciu este conține cremă de vanilie.

Locul 2 este ocupat de Plăcinta cu caisa

Este unul dintre deserturile preferate de românii de pretutindeni. Se pare că se află și pe lista turiștilor, care încearcă acest deliciu ori de cât ori vin la noi în țară.

Locul 1 este ocupat de Papanași

Papanașii sunt un desert românesc, tradițional, mult iubit de turiștii străini. Această delicatesă se află în topul deserturilor preferate de străinii care au venit în România și au încercat mâncarea din bucătăria noastră. Sunt gogoși servite cu smântână și dulceață.