România se află pe lista destinațiilor preferate de tot mai mulți turiști străini. Majoritatea celor care locuiesc în Europa au în plan să vină pe meleagurile noastre, mai ales în Capitală, și să se bucure de un city-break. Cei care au făcut-o deja au rămas impresionați și de bunătățile bucătăriei noastre. Deserturile, în special, se află printre preferatele celor care ajung măcar o dată la noi în țară. Care este cea mai gustoasă prăjitură în opinia străinilor?
Turiștii străini care vin la noi în țară, în vizită, au ajuns să facă un top al celor mai gustoase prăjituri. Sunt 13 deserturi preferate, toate din bucătăria românească. Conform revistei Taste Atlas, străinii au votat cel mai bun desert de la noi, locul 1 fiind ocupat de papanași.
Este un desert care se face în preajma Crăciunului, în zona Moldovei. Acest deliciu este format din straturi de turtă subțire făcută cu făină, apă, sare și ulei vegetal. Pâinea este îmbibată într-un amestec de lichid de miere, apă și lămâie.
Este un adevărat deliciu pentru iubitorii de dulce amărui. Asta pentru că are un conținut bogat de ciocolată amară. Prăjitura a apărut în 1920, la București, la Casa Capșa.
Mucenicii se numără printre produsele noastre tradiționale. Se fac dintr-un aluat dulce, ca cel de cozonac. Forma lor este numărul 8, fiind fierți în apă cu zahăr, scorțișoară și nuci zdrobite.
Este un deliciu pentru iubitorii de ciocolată. Se face dintr-un aluat subțire cu umplutură de ciocolată și nuci.
Este un desert simplu, făcut din tăieței subțiri de ou. Aceștia sunt gătiți în lapte, se amestecă cu albușuri bătute spumă și caș. Se pun între foile de aluat și apoi se pun la copt.
Gogoșile sunt și preferatele românilor, se fac în toate zonele țării. Multe gospodine preferă să pună extract de vanilie și coajă de lămâie sau portocală rasă pentru un gust mai bun.
Amandina este o prăjitură iubită și de români. Are un conținut ridicat de ciocolată, tocmai bun pentru iubitorii de dulce.
Savarina este o altă prăjitură românească, care nu dă greș niciodată. Se numără atât printre preferatele românilor, cât și printre ale străinilor din câte se pare. Este umplută cu frișcă și se servește rece, cu dulceață deasupra.
Plăcinta cu urdă se numără printre deliciile din bucătăria românească. Este un produs de patiserie umplut cu un amestec de brânză urdă, brânză, ouă, zahăr și zahăr vanilat.
Plăcinta cu mere este un desert românesc, umplut cu mere rase, scorțișoară, zahăr și unt topit. Compoziția se pune între două straturi de aluat copt și aromat, în funcție de preferințe.
Laptele de pasăre este desert popular originar din Franța, însă gospodinele de la noi au preluat rețeta. Acest deliciu este conține cremă de vanilie.
Este unul dintre deserturile preferate de românii de pretutindeni. Se pare că se află și pe lista turiștilor, care încearcă acest deliciu ori de cât ori vin la noi în țară.
Papanașii sunt un desert românesc, tradițional, mult iubit de turiștii străini. Această delicatesă se află în topul deserturilor preferate de străinii care au venit în România și au încercat mâncarea din bucătăria noastră. Sunt gogoși servite cu smântână și dulceață.