Care este boala pe care a dobândit-o femeia care a dat în judecată Pfizer, Guvernul României și Ministerul Sănătății? Necesită tratament pe viață

Publicat: 13/12/2022 | 17:16

Pandemia și tot ce este legat de ea, pare pentru unii deja un subiecte de domeniul trecutului. Însă, consecințele se resimt pe toate planurile, iar recent o româncă a scos la iveală o nouă problemă. Femeia a dat în judecată Pfizer, Guvernul României și Ministerul Sănătății, susținând că din cauza vaccinului a dobândit o boală ce necesită tratament pe viață. Despre ce este vorba?

Primul proces din România împotriva Pfizer, Guvernului României și Ministerului Sănătății aduce în prim plan o femeie care susține că are acte medicale care dovedesc că a dobândit o boală care necesită tratament pe viață. Românca a dat în judecată cele trei părți și cere despăgubiri de 1.000.000 de euro.

Avocatul Adrian Cuculis a adus procesul inițiat de femei în atenția publică și a vorbit despre „fața nevăzută a pandemiei”.

„Cazul în speță, cu acte medicale care dovedesc legătura de cauzalitate între vaccinul Pfizer și boala dobândită din pricina vaccinului… pacienta a dobândit o boală ce necesită tratament pe viață. Trombocitopenie și hipertonie arterială.”, spune avocatul Adrian Cuculis, citat de Mediafax.

(CITEȘTE ȘI: UN TÂNĂR DE 26 DE ANI A MURIT DUPĂ PRIMA DOZĂ DE VACCIN PFIZER. NU ESTE PRIMUL CAZ ÎNTÂLNIT ÎN RÂNDUL TINERILOR)

Cu ce boală se confruntă femeia

Se pare că femeia care a dat în judecată Pfizer, Guvernul României și Ministerul Sănătății suferă acum, în urma vaccinului, de hipertonie arterială și trombocitopenie. Pentru aceste afecțiuni, femeia va trebui să urmeze toată viață un tratament, așa că a cerut despăgubiri considerabile.

Hipertensiunea arteriala (HTA) este o boală fără simptome specifice, care determină creșteri bruște și importante ale tensiunii arteriale (salturile hipertensive). Acestea se pot manifesta prin cefalee, amețeli, zgomote în urechi (acufene) sau tulburări de vedere.

Pe de altă parte, trombocitopenia reprezintă o afecțiune hematologică caracterizată prin scăderea numărului de trombocite la nivel sangvin sub valorile intervalului biologic de referință cuprinse în mod normal între 150.000-350.000 trombocite/microlitru. Simptomele specifice sunt sângerările de diverse tipuri, cu forme grave doar în cazuri izolate. De asemenea, boala se mai poate manifesta prin apariția de puncte roșii sau echimoze, sângerarea prelungită a rănilor, sângerările gingivale, menstruația abundentă,  urinarea cu sânge sau prezența sângelui în materiile fecale.

(VEZI ȘI: NE PROTEJEAZĂ VACCINUL PFIZER ÎMPOTRIVA CAZURILOR GRAVE DE INFECTARE CU VARIANTA OMICRON? CE SPUN SPECIALIȘTII)