Atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus, primul lucru pe care îl facem este să intrăm la dietă. De cele mai multe ori regimul alimentar pe care trebuie să îl ținem nu ne este pe plac și asta pentru că trebuie să renunțam la mai toate preparatele delicioase. Însă, lucrurile nu sunt atât de negre. Spre exemplu nu mulți sunt cei care știu că există un tip de brânză care te ajută să slăbești. Despre ce este vorba?
Chiar dacă suntem la dietă, corpul nostru are nevoie și de anumite grăsimi, iar de obicei nutriționiștii recomandă nucile, uleiul de măsline, peștele gras sau gălbenușul de ou. Însă și brânza se dovedește un aliat bun în lupta împotriva kilogramelor în plus, potrivit ultimelor studii. Atenție, însă, nu vorbim despre orice tip de brânză.
(CITEȘTE ȘI: FRUCTELE ȘI LEGUMELE CARE FAC MINUNI TOAMNA. CE TREBUIE SĂ CONSUMI PENTRU O SĂNĂTATE DE FIER)
Potrivit ultimelor studii, o modalitate de a elimina mai ușor kilogramele în plus este să includem în dietă cantități mici de alimente care conțin MCT (medium chain triglyceredes). Ei bine, acest MCT este la îndemâna românilor căci se găsește din plin în brânza de capră și în cea de oaie.
În cadrul unui podcast, biohackerul Dave Asprey și dr. Steven Gundry, medic cardiolog american, spun că 30% dintre caloriile din laptele de capră și oaie sunt MCT, adică acele grăsimi care ne pot ajuta să slăbim. Mai mult, potrivit celor doi specialiști, consumul de brânzeturi de capră și oaie ar fi secretul longevității unor popoare.
De exemplu, în Sardinia, cei mai longevivi sunt oamenii care trăiesc la munte, iar consumul de brânză de oaie este una dintre explicații. Același lucru se întâmplă într-o anumită zonă din Costa Rica, aceste două regiuni având în comun consumul de brânzeturi de capră și oaie. De asemenea, dr. Steven Gundry a subliniat că și în Loma Linda, singurul oraș din SUA considerat Blue Zone (zone cu cele mai multe persoane centenare), 80% din caloriile consumate în locuri publice provin din lactatele de oaie și capră.
Mai mult, consumul de brânză de capră sau oaie face bine și pe alte planuri. Laptele acestor animale conține doi acizi grași care sunt asociați cu prevenția bolilor cardiovasculare și a sănătății pe termen lung.