Care e satul din România unde mai locuiesc doar 10 familii. Nu există nici măcar magazin alimentar în localitate
Pare incredibil, însă, într-un cătun, uitat de lume, mai locuiesc doar zece familii. Sătenii nu au nici măcar un magazin alimentar în apropiere. Ce spun sătenii despre traiul pe care abia îl duc, zi de zi, din cauza lipsurilor din localitate.
Blidari, județul Gorj. Un sat uitat de lume, unde doar cei bătrâni mai au grijă de pământul, pe care cândva, copiii se jucau cu mingea. Astăzi, doar 10 familii mai locuiesc în Blidari, într-un sat rupt de realitate și, unde, cei care trăiesc acolo se descurcă cu greu, toți fiind doar oameni în vârstă.
Magazinul alimentar e un lux pentru localnicii din Blidari
„Suntem mulțumiți și așa, că a zis nepotul meu că s-a scumpit benzina asta. Cică lui nu-i convine să vină să-mi aducă mie pâine. Abia mi-a mai adus de astea, ce-mi trebuie, că nu-mi trebuie numai pâine. Pâinea poate să-mi ajungă și o săptămână, dar se mai întărește. Depinde cum mănânc”, a vorbit una dintre bătrânele din sat, pentru Digi 24.
(CITEȘTE ȘI: Povestea incredibilă a familiei care trăiește într-un sat pustiu. Livia și Nicolae sunt ultimii doi locuitori rămași)
Ca sa ajungă la doctor, oamenii merg pe jos 10 kilometri
Localnicii sunt ai nimănui. Bătrânii abia își pot duce traiul, de zi cu zi, într-un sat în care nu există nici școală, nici biserică și cel mai trist, nici cabinet medical. Oamenii străbat 10 kilometri pentru a putea ajunge la cel mai apropiat medic. În sat nu circulă, nici măcar, mijloacele de transport în comun. Mai rău este că pentru a-și putea cumpăra medicamente, sătenii trebuie să ajungă la Târgu Jiu, ceea ce înseamnă un drum de 25 de km.
„N-avem nimic, nimic, nimic, nimic. Nu ne vizitează nimeni. A făcut asfaltul ăsta, șanțurile nu le-a terminat. Le-a început și a plecat, le-a lăsat de acu așa, s-a umplut de pământ și de tot felul de adunături. Nu se mai interesează nimeni de nimic”, a declarat un localnic, pentru sursa citată.
„Nu poți să trăiești. Încet, încet, se duc și bătrânii și rămân casele… Punem lacătul pe ele. Se leagă cu sârmă”, a spus cu tristețe în suflet, un alt localnic.
Mai sunt și săteni care mai întrevăd un potențial. Primarul susține că există cereri, din alte localități, pentru cumpărarea caselor părăsite.
„Am întrebări de la alți cetățeni din oraș și nu numai, pentru a veni în zonă ca să-și cumpere anumite imobile, case, care sunt părăsite”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești, comună de care aparține satul Blidari.