Care a fost cel mai scump preparat pe care l-a mâncat Cătălin Scărlătescu: ”Am sunat-o pe bunica mea!”
Înainte de Paște, Cătălin Scărlătescu a povestit, în cadrul unei intervenții televizate, care a fost cea mai scumpă mâncare de cartofi de care s-a bucurat. Juratul de la Chefi la Cuțite a spus întâmplarea hilară ce a avut loc pe vremea când era doar un copil.
Fostul concurent de la America Express a avut o pasiune pentru gătit încă de pe vremea când era doar un copil. Într-o zi, când avea 7 ani, a vrut să-și prepare o mâncare de cartofi și a sunat-o pe bunica lui pentru a afla rețeta. Aproximativ două ore a durat ca femeia să-i explice toți pașii, iar când a venit factura de la serviciul de telefonie, costurile au fost imense. Astfel, o simplă mâncare de cartofi l-a costat enorm pe Cătălin Scărlătescu.
„A fost o mâncare de cartofi pe la 7 ani și a fost cea mai scumpă mâncare din viața mea. Eram pe vremea lui Ceaușescu și am sunat-o pe bunica mea, am stat cu ea două ore la telefon să termin nebunia aia de mâncare și ne-a costat o grămadă de bani”, a povestit Cătălin Scărlătescu, pentru Antena Stars.
Bunica lui Cătălin Scărlătescu i-a insuflat pasiunea pentru gătit
Juratul de la Antena 1 a fost inspirat de felul în care bunica sa reușea să le dea viață rețetelor simple, cu puținul pe care îl avea în casă. La ea a văzut Cătălin Scărlătescu ce înseamnă, de fapt, mâncarea cu gust. Ca urmare, i-a păstrat rețetele și le duce mai departe.
„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.
La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, spunea renumitul bucătar.
(CITEȘTE ȘI: Am făcut calculul! Ireal câți lei te costă să comanzi acasă un meniu de Paște din restaurantul lui Cătălin Scărlătescu)