Prețuri pentru toate buzunarele! Cantina Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi este favorita studenților și a profesorilor atunci când vine vorba despre preparatele delicioase și ieftine. Peste 700 de tineri trec pragul zilnic restaurantului de la universitate, unde iau masa și se bucură de o pauză de la cursuri. Cât costă o porție de mâncare? Multora nu le vine să creadă!
Studenții de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi, dar și profesorii acestora au parte de preparate delicioase în fiecare zi, la cantina instituției. La ora prânzului, bucătăresele au pregătite deja 20 de feluri de mâncare și o mie de porții pentru cei care vor să ia masa. Totul este proaspăt, delicios și la un preț accesibil, așa că tinerii și nu numai dau năvală la cantina instituției, de la ora 12:00 până la 19:30, când se dă stingerea.
Aceștia pot mânca liniștiți cu nici 10 lei, în funcție de preparatul pe care îl aleg. Este mult mai ieftin față de alte cantine din oraș, iar cu restaurantele nici nu încape discuția. De precizat este că pot lua masa aici doar studenții și angajații instituției menționate. Deci, nu pot intra persoane străine universității.
Studenții și profesorii pot mânca liniștiți cu o sumă destul de mică. Spre exemplu, o ciorbă de perișoare costă 4.7 lei, un cotlet de porc la tavă 5.25 lei, o porție de chifteluţe din carne de porc nu este mai mult de 4.7 lei, o friptură din ceafă de porc este 5,1 lei, un şniţel din piept de pui este aproape 6 lei, o friptură din carne de vită depăsește ușor suma de 4 lei.
Garniturile sunt la fel de ieftine: o porţie de piure de cartofi costă 1,5 lei, iar o porție de pilaf are același preț. O salată de varză albă este doar un leu, iar una de castraveți în oțet depășește ușor un leu. O apă plată la jumătate este 2 lei, iar un suc natural de mere este 4 lei (200 ml). Ncii deserturile nu sunt scumpe deloc: Un ecler cu ciocolată costă 3,76 lei, o rulada de ciocolată este 4.35 lei, iar una diplomat ori din caramel este 3.4 lei, scrie ziaruldeiasi.ro