Urmează 4 zile de foc în România, iar specialiștii vin cu recomandări în ceea ce privește alimentația potrivită când temperaturile sunt crescute. Iată cum putem face față unui Cod galben și potrocaliu de caniculă!
Temperaturile cresute solicită corpul destul de mult și fără să ne dăm seama, de cele mai multe ori, ne simțim lipsiți de energie și moleșiți. Potrivit specialiștilor, pe timpul caniculei coropul depune un efort suplimentar pentru a rezista expunerii razelor solare și a deshidratării.
Vezi și: PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI. CUM VA FI VREMEA PÂNĂ LA JUMĂTATEA LUNII AUGUST
Acesta este motivul pentru care este recomandat consumul de alimnte ușoare, legume și fructe, dar și hidratarea corespunzătoare. Din aceste motive este important să tratezi cât mai serios alimentația pe timpul verii indiferent că vorbim de micul dejun, prânz sau cină.
Potrivit ANM, joi, în mai multe zone din România se vor simți creșteri accentuate ale temperaturilor. Este estimat Cod galben în Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.
Vezi și: CÂT MAI ȚINE CANICULA ÎN ROMÂNIA? ELENA MATEESCU, DIRECTORUL ANM: ”TEMPERATURILE VOR MAI CREȘTE”
O avertizare Cod portocaliul va fi în vigoare vineri și sâmbătă în județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.
În aceste zone se vor înregistra valori termice de 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Sursa foto: Pixabay.ro