Când vine iarna în România. Pe ce dată exactă va fi prima zăpadă în București!
Specialiștii au anunțat în repetate rânduri faptul că vom avea parte de o iarnă extrem de blândă, însă toată lumea se întreabă, desigur, când va veni prima zăpadă în Capitală. Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, locuitorii din București nu vor scoate fularul și mănușile în luna noiembrie, căci nu sunt așteptați fulgii de nea.
Meteorologii au transmis informații de ultim moment cu privire la modul în care va debuta iarna, în Capitală. Dacă locuitorii din București se așteaptă să aibă parte de zăpadă în luna noiembrie, vor rămâne complet dezamăgiți.
Potrivit informațiilor oferite de specialiști, în luna noiembrie va fi destul de cald, motiv pentru care zăpada nu-și va face simțită prezența. Vor exista zile în care se vor înregistra ploi slabe și temperaturi mai joase, însă luna va fi cum nu se poate mai blândă, după cum se poate vedea mai jos.
Cu toate acestea, există și vești bune! Locuitorii din Capitală se vor putea bucura de prima zăpadă pe data de 8 decembrie. Din păcate, potrivit informațiilor oferite de meteorologi, în ziua de Crăciun nu va ninge și va fi 1 grad Celsius.
Cum va fi vremea în luna noiembrie, în România
Săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie 2020
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 2 – 09 noiembrie 2020
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Săptămâna 9 – 16 noiembrie 2020
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile extracarpatice.
ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.