Benone Sinulescu s-a stins din viață, joi, la vârsta de 84 de ani. Potrivit ultimelor informații, regretatul interpret de muzică populară va fi înmormântat duminică, la Arad, deși, inițial, soția artistului a precizat că înhumarea va avea loc la Cimitirul Eternitatea din Capitală.
UPDATE, ORA 23:32 / Elena, soția lui Benone Sinulescu, a anunțat că regretatul artist va fi condus pe ultimul drum duminică, la Arad. Femeia așteaptă ca interpretul să fie aplaudat și văzut pentru ultima dată de cei care l-au iubit, înainte să fie înmormântat.
“Acum mă ocup cu o firmă, de înmormântare. În principiu am vrea ca înmormântarea să aibă loc duminică și vrem ca înainte să îl depunem în incinta unei instituții. Dar vă anunț atunci când vom știi exact cum stau lucrurile. Nu-mi pot reveni. Fără el nimic nu mai are sens”, a spus soția lui Benone Sinulescu, potrivit click.ro.
Imediat după deces, Elena, soția lui Benone Sinulescu, a anunțat că interpretul va fi înmormântat la Cimitirul Eternitatea din Capitală.
–––––––––––––––––––––––––––––-
Îndrăgitul artist s-a confruntat, în ultimele luni, cu grave probleme de sănătate. Din păcate, și-a dat ultima suflare pe 18 noiembrie, în jurul prânzului. Sicriul cu trupul neînsuflețit al interpretului va fi depus la o casă mortuară pentru priveghi, după care familia și cei care l-au iubit îl vor conduce pe ultimul drum la Cimitirul Eternitatea din Capitală.
“Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, potrivit impact.ro, Elena, soția lui Benone Sinulescu, practic cea care va moșteni toată averea artistului.
Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul: tatăl său avea o voce deosebită.
După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medie Tehnică din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar una dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.
Benone Sinulescu a cântat cu nume de legendă ale scenei folclorice româneşti, precum Maria Tănase, Ioana Radu sau Ion Luican. A fost solistul celor mai importante ansambluri folclorice din ţară, printre care şi Ansamblul Ciocârlia, despre care spune că „este cel mai mare ansamblu de pe planetă“. Împreună cu acesta a susţinut turnee la Moscova, la Kiev, precum şi la muntele Găina, în faţa a peste 150.000 de persoane.