Când și unde va fi înmormântat Ion Caramitru? De ce a vrut marele actor ca totul sa fie secret
Trupul neînsufleţit al marelui actor nu a fost depus în foaierul Teatrului Național București. Ion Caramitru și-a dorit discreție. La TNB a fost depus doar portretul îndoliat al actorului. Când și unde va avea loc înmormântarea marelui actor, dar și care este motivul pentru care Ion Caramitru a vrut ca totul să fie secret.
Înmormântarea marelui actor va avea lor vineri, 10 septembrie, de la ora 12:00. Ion Caramitru își va dormi somnul de veci alături de foști colegi de scenă, dar și prieteni. Aleea Actorilor din cimitirul Bellu este locul unde Ion Caramitru va fi înmormântat.
Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Maestrul era internat la Spitalul Elias de la începutul lunii august. Un stafilococ foarte rezistent la antibiotice i-ar fi cauzat moartea actorului, după o luptă de aproape trei săptămâni. Deși medicii i-au aplicat toate tratamentele posibile, Caramitru ar fi intrat în insuficiență multiplă de organe și a decedat. (VEZI ȘI:CUI ÎI VA RĂMÂNE AVEREA LUI ION CARAMITRU? CINE VA MOŞTENI BANII CELUI MAI BOGAT ACTOR ROMÂN. AVEM TESTAMENTUL)
Propunerea făcută de Ministrul Culturii
Ion Caramitru s-a născut pe 9 martie 1942, la București, și conducea Teatrul Național București (TNB) din anul 2005. A fost președinte al UNITER din 1990, iar între 1996 și 2000 a fost ministru al Culturii
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a făcut o propunere, după moartea marelui actor Ion Caramitru.
În cursul zilei de luni, Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a propus ca Sala Mare a Teatrului Naţional să îi poarte numele lui Ion Caramitru. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, spunând despre marele actor că a fost un ”vizionar și un motor pentru cultură”.
”Ion Caramitru a fost un vizionar și un motor pentru cultură. Îmi doresc ca moștenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor și a tuturor artiștilor din România, motiv pentru care am inițiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Național București se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru.
Astfel, este un demers al recunoașterii. Pino Caramitru își merită locul printre marii artiști ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creațiile și amintirile lăsate:
Sala Radu Beligan (Teatrul de Comedie)
Sala Toma Caragiu (Teatrul Bulandra)
Sala Liviu Ciulei (Teatrul Bulandra)
Sala Horia Lovinescu (Teatrul Nottara)”, este mesajul scris de Ministrul Culturii.