Când intră ultima tranșă de bani pe cardurile sociale, în 2024. Vești de ultimă oră
Vești bune vin pentru beneficiarii cardurilor sociale. Aceștia urmează să primească ultima tranșă de bani din 2024. La fel ca până acum, cei care beneficiază de acești bani vor primi câte 250 de lei, însă de anul viitor acestă sumă o să scadă la jumătate. Când intră ultima tranșă de bani?
Cei cu venituri reduse care dețin un card social emis în cadrul Programului național Sprijin pentru România urmează să primească ultima tranșă de bani din 2024. Sumele destinate pentru alimente și mese calde ar urma să fie virate în conturi, iar beneficiarii pot să fie siguri că își vor primi banii înainte de sărbătorile de iarnă.
(CITEȘTE ȘI: Noul card social care va apărea în 2025. Ce români vor beneficia de el și în ce condiții)
Când intră ultima tranșă de bani pe cardurile sociale
Așa cum spuneam, beneficiarii cardurilor sociale urmează să primească ultima tranșă de bani din 2024. Mai exact, peste fix o lună, în decembrie, aceștia vor primi ajutorul în valoare de 250 de lei. De acești bani vor beneficia peste 2,6 milioane de români din întreaga țară.
Așadar, în luna decembrie intră ultima tranșă de bani, din cele șase prevăzute pentru acest an, însumând un sprijin total de 1.500 de lei, sumă care se va reduce semnificativ începând de anul viitor. Este important de precizat că autoritățile centrale au aprobat, în acest an, o serie de modificări privind ajutoarele sociale, majoritatea aplicabile din 2025.
Mai exact, vor exista schimbări atât în ceea ce privește valoarea ajutorului, cât și a categoriilor de beneficiari. Concret, din 2025 până în 2027, suma aferentă acestui tip de sprijin va fi redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei și va fi alocată la 6 luni, adică de două ori pe an și nu la fiecare două luni, așa cum s-a acordat anul acesta.
În prezent există 2,6 milioane de români din întreaga țară care beneficiază de acest ajutor. Este vorba despre:
- pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei;
- copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei;
- familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare și persoanele fără adăpost.
(VEZI ȘI: Până când pot fi folosiți banii de pe cardurile educaționale din anul școlar 2023-2024)