Când expiră ambalajele SGR, conform LIDL. Câte luni ai la dispoziție pentru a le returna
Sistemul de garanție – returnare prin care românii își recuperează garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj, pet, ambalaj de sticlă și aluminiu cumpărate este disponibil și în magazinele Lidl. Aici românii pot returna ambalajele inscripționate cu logo-ul ”Ambalaj cu garanție”, însă puțini sunt cei care știu că au la dispoziție câteva luni, după care ambalajele SGR expiră. Iată despre ce este vorba.
Sistemul de Garanție Returnare (SGR) este disponibil și în magazinele Lidl. Românii plătesc o garanție de 50 de bani pentru fiecare PET, ambalaj din aluminiu, ambalaj de sticlă, urmând ca suma să fie recuperată prin SGR. Punctele de colectare sunt amplasate în fiecare magazin Lidl din țară, însă există un timp limită în care ambalajele pot fi returnate. Când expiră, de fapt, ambalajele cu garanție. Vezi și Ce salariu oferă LIDL Voluntari pentru un post de vânzător. Include bonuri de masă și bonusuri
Câte luni au la dispoziție românii pentru a le returna ambalajele SGR
În magazinele LIDL pot fi returnate ambalaje care conțin logo-ul ”Ambalaj cu garanție” din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 L și 3 L (mixuri de bere, băuturi alcoolice, cidru, nectaruri, băuturi răcoritoare, apă, vinuri, spirtoase). Ambalajele trebuie să fie golite de conținut, să nu fie deformate, cu eticheta intactă și înregistrate în Regimul Ambalajelor SGR ținut de ReturRO.
Ambalajele SGR pot fi returnate în termen de maximum 24 de luni de la data publicării pe pagina de internet a RetuRO a anunțului privind încetarea introducerii pe piață de către producător a produsului respectiv, se arată pe site-ul lidl.ro
În urma returnării ambalajelor, românii primesc un voucher cu ajutorul cărora pot face cumpărături în cadrul magazinului Lidl sau îl pot schimba în numerar – în termen de 12 luni de la eliberarea voucherului. Valoarea tichetului se scade din valoarea produselor cumpărate în supermarket, putând fi folosite mai multe vouchere pe același bon fiscal.
În România, de la începutul programului ReturRo și până la data de 1 iulie 2024, 200.000 de tone de peturi, recipiente de plastic și sticlă au fost strânse pentru reciclare. Rata de reciclare a crescut cu aproape 50%, față de 5% – media din luna februarie. Citește și: Sânziana Negru, prima reacție după ce a aruncat la gunoi produsele promovate de la Lidl: ”Am văzut că s-a comentat foarte mult”