Exista povesti pe care nimeni nu le-a marturisit vreodata. Exista povesti ascunse care, la un moment dat, au schimbat cursul istoriei. Sunt CANCAN-urile DE ODINIOARA pe care, incepand de azi, jurnalistul Adrian Artene le scoate la suprafata.
Personalitati colosale ni se vor infatisa, asadar, in lumina adevarului pe care, din varii considerente, cronicile vremii l-au ocolit pana acum!
26 ianuarie 2015. Azi, Nicolae Ceausescu ar fi implinit 97 de ani. Nascut la Scornicesti, omul care a condamnat Romania anilor ’70-’80 la tacere si suferinta credea despre el ca este… “nemuritor”!
Istoricii il compara cu Hitler, iar similitudinile dintre cei doi dictatori le sustin teoriile. Cunoscutul istoric Dan Falcan arata, in exclusivitate pentru CANCAN DE ODINIOARA ca Nicolae Ceausescu isi imagina intr-un fel ca este nemuritor, sinonim cu ceea ce isi inchipuia si Hitler:
“Hitler a fost tinta a numeroase atentate, peste zece, si a scapat intotdeauna. Hitler vedea asta ca un semn al Providentei.
Prima dintre aceste intamplari a avut loc in noaptea dintre 26 si 27 noiembrie 1940, noapte pe care Miscarea Legionara a scaldat-o in sange lasand-o in istorie drept “Noaptea masacrului de la Jilava”.
Atunci, 64 de detinuti politici, dintre care cinci inalti demnitari din regimul carlist de “dictatura regala” (printre care si Mihail Moruzov, fost sef al Serviciului Secret al Armatei) au fost asasinati de un grup de legionari condusi de Dimitrie Groza (Dumitru Groza), comandantul Corpului Muncitoresc Legionar.
Victimele erau intemnitate in inchisoarea militara Jilava, acolo unde era detinut la acea ora si “militantul comunist” Nicolae Ceausescu! Numai ca el a scapat de gloantele criminalilor, cu toate ca era de notorietate aversiunea pe care legionarii o aveau fata de comunisti.
Unul dintre legionarii care au luat parte la teribilul masacru de la Jilava, comisarul Gheorghe Cretu a relatat ulterior: “Eu am fost repartizat la celula nr. 18. La ora 00.30 s-a auzit semnalul. Am deschis usa celulei, am comandat
Istoricul Dan Falcan “rescrie” acum intreaga scena a masacrului caruia Nicolae Ceausescu i-a supravietuit: “In 1940, Ceausescu era detinut la inchisoarea Jilava cand legionarii au intrat in inchisoare si i-au masacrat pe cei 64 de demnitari. Ei au fost omorati cu gloante de catre echipa de legionari condusa de catre Dimitrie Groza si au fost omorati toti detinutii din celulele de la 1 pana la 19. In celula 20 se afla inchis Nicolae Ceausescu impreuna cu alti detinuti comunisti.
Daca legionarii si-ar fi continuat executiile, mergeau cu o celula mai departe, soarta tarii noastre probabil ar fi fost alta, fiindca Ceausescu ar fi fost omorat. S-a speculat mult ca detinutii comunisti n-au fost executati, desi evident ca erau adversarii legionarilor, tocmai din cauza ca Dimitrie Groza care era seful corpului muncitoresc legionar ar fi fost, de fapt, comunist inflitrat in miscarea legionara si avea tot interesul sa-i protejeze pe tovarasii sai”.
Presupusa “afiliere” a comandantului legionar la structurile comuniste ale acelei epoci a ramas si pana azi o speculatie, insa cert este ca Nicolae Ceausescu n-a fost atunci omorat.
Bizara moarte a rivalului lui Ceausescu
Cativa ani mai tarziu, in 1957, destinul fostului dictator a fost din nou la un pas sa se franga. Pe 4 noiembrie in anul respectiv, o delegatie de partid si de stat din Romania, in frunte cu Chivu Stoica care era prim-ministru, a plecat la Moscova ca sa participe la aniversarea a 40 de ani de la “Marea Revolutie socialista din Octombrie”.
“Aceasta delegatie, in mod ciudat, nu era condusa de Gheorghe Gheorghiu Dej, liderul partidului, lucru care, ulterior, a dat drumul la speculatii fiindca avionul care ducea delegatia respectiva s-a prabusit pe aeroportul din Vnukovo de langa Moscova. In accident a murit Grigore Preoteasa, ministrul de Externe al Romaniei, despre care se spunea ca ar putea fi unul dintre potentialii succesori ai lui Gheorghiu Dej. Pe cale de consecinta, ar fi fost unul dintre rivalii la conducerea partidului a lui Nicolae Ceausescu.
Nicolae Ceausescu se afla in delegatie, se afla in avion, asa ca a murit Grigore Preoteasa (nota redactiei – tatal primei sotii a lui Adrian Nastase), dar Ceausescu a scapat din acest accident”.
Altfel, s-ar fi scris istoria Romaniei, desigur, daca Nicolae Ceausescu s-ar fi aflat printre victime.
“Faptul ca a scapat din doua incercari atat de grave, de executiile legionarilor si de acest accident de avion l-a facut insa sa creada ca el este predestinat unui destin exceptional, e predestinat sa conduca Romania”, subliniaza istoricul Dan Falcan.
Acesta arata in plus ca, dupa ce a devenit Secretarul General al PCR si sef al Republicii in 1967, dictatorul a inceput sa-si cultive “nemurirea”: “Inclusiv programele lui si toate luarile lui de cuvant din anii ‘70-‘80 previzionau un viitor indepartat pentru tara, dar si pentru el pana in anii 2000, 2010. El isi facea planuri! Credea intr-un fel ca este nemuritor!”
Ultimul lui discurs insa (tinut in 21 decembrie 1989 de la balconul Comitetului Central al PCR) l-a dus in fata plutonului de executie, astfel ca, in 25 decembrie, Ceausescu si-a gasit sfarsitul fiind impuscat intr-o unitate militara din Targoviste.
_______________________________________________
CITESTE SI
Cel mai mare SECRET al Elenei Ceauşescu. Este INCREDIBIL
_______________________________________________
Viata dictatorului in cifre
–26 ianuarie 1918 – Nicolae Ceausescu s-a nascut la Scornicesti, intr-o familie de tarani, cu zece copii;
–Tatal sau, Andruta, avea trei hectare de pamant, cateva oi si isi sustinea familia din croitorie;
-La varsta de 11 ani, Nicolae s-a mutat de la Scornicesti la sora lui, in Bucuresti. Absolvise patru clase, iar in Capitala s-a angajat ca ucenic de cizmar;
-In 1932 s-a inscris in Partidul Comunist Roman, iar un an mai tarziu a fost arestat, prima oara, pentru “agitatie comunista in timpul unei greve”;
-In 1934 a mai fost arestat de inca trei ori, fiind etichetat drept “agitator comunist periculos”;
-In 1939, a primit o condamnare de trei ani de inchisoare cu executare pentru “propaganda comunista” si a fost intemnitat la Jilava, unde a intalnit-o si pe Elena, viitoarea sotie;
-Dupa al doilea razboi mondial si preluarea puterii de catre comunisti, in 1948, Ceausescu a fost numit subsecretar de stat in Ministerul Agriculturii;
-Pana in martie 1965 a primit numeroase functii in structurile comuniste, iar, dupa moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, a fost ales prim-secretar al Partidului Comunist Roman, moment in care a inceput, practic, “Epoca de Aur” sub regimul lui Nicolae Ceausescu;
–25 decembrie 1989, sotii Ceausescu a fost executati la Targoviste, iar regimul comunist inlaturat de la putere.