Călin Goia (Voltaj) și soția au dat în judecată Primăria! Ce revendică familia cântărețului

Publicat: 07/12/2023 | 23:40

Călin Goia și soția au deschis un proces Primăriei în încercarea de a deveni proprietari asupra unui teren din București. Întreaga istorie începe în urmă cu ceva timp, când Călin și Andreea Goia s-au adresat Comisiei Municipiului București pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor. 

În fața instanței solistul trupei Voltaj și consoarta sa se angajează să demonstreze că sunt deținătorii de drept ai unui teren situat în Sectorul 2 din București. În actele de la dosar se arată că ”Reclamanții au declarat că au solicitat instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună obligarea Subcomisiei Sectorului 2 a municipiului București pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor să întocmească documentația necesară inclusiv procesul verbal de punere în posesie în vederea constituirii dreptului de proprietate în favoarea reclamanților asupra terenului în suprafață de 364 mp situat în București, Sector 2, teren ce reprezintă curtea casei proprietatea reclamanților situată la aceeași adresă administrativă”.

Citește și: CĂLIN GOIA (VOLTAJ) & SOȚIA AU DESCHIS PROCES DE PARTAJ JUDICIAR! MOTIVUL: ”DACĂ INSTANȚA MI-O ATRIBUIE, ATUNCI…”

Până la judecată, Andreea și Călin Goia au întreprins toate demersurile legale pentru a dobândi terenul respectiv. Cum dosarul administrativ nu a fost soluționat ultima variantă pentru reclamanți a devenit deschiderea unui proces civil. Care proces a traversat mai multe instanței, iar de curând a revenit în faza incipientă după ce Tribunalul București a hotărât reluarea judecății de la 0.

Citește și: ”LA MINE AU STAT ALTFEL LUCRURILE!” CONDIȚIA PE CARE PĂRINȚII I-AU PUS-O LUI CĂLIN GOIA PENTRU A-L LĂSA SĂ CÂNTE

Călin și Andrea Goia revendică un teren din Sectorul 2 (Sursa: Cancan)

Pe 7 decembrie 2022, Tribunalul București a dispus rejudecarea la prima instanţă sau la instanţa competentă, după ce Andreea Goia și Călin Goia au afirmat, în fața judecătorilor, că ”au cumpărat prin contractul de vânzare-cumpărare cu garanție ipotecară autentificat de BNP ###### #### sub nr. 92 din data de 14.02.2007, respectiv contract de vânzare autentificat de către BNPA ###### #### sub nr. 222/12.03.2013, întreaga casă care se află la adresa București, Sector 2, #### ###### ###### ####### ### #, iar curtea o au în folosință conform fișei de calcul, teren pe care îl folosesc în totalitate.

Prin legea nr. 87/2020 articolul 27 alin.2^3, partea introductivă și litera b din Legea 18/1991 s-a modificat în sensul că „În cazul terenurilor aferente casei de locuit si anexelor gospodărești, precum și curții și grădinii din jurul acestora, care nu au fost cooperativizate, deținătorii sau moștenitorii acestora, inclusiv cei care au cumpărat imobilul potrivit prevederilor Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe, trecute in proprietatea statului, cu modificările ulterioare, pot solicita, la cerere, comisiei județene emiterea titlului de proprietate in condițiile prezentei legi, astfel: b) dacă terenul este în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale si persoanele solicitante au calitatea de proprietari ai construcțiilor”.

Astfel au făcut o cerere de atribuire teren, fiind persoane îndreptățite la atribuirea în proprietate a suprafeței de 364 mp, cerere înregistrată sub nr. 47139/29.03.2021. În art. 3 din Legea 18/1991 se arată că prin deținători de terenuri se înțelege titularii dreptului de proprietate, ai altor drepturi reale asupra acestora sau cei care, potrivit legii civile, au calitatea de posesori ori deținători precari. Pentru stabilirea chiriei pe terenul solicitat, cotă de 100% a fost întocmită fișa de calcul nr. 38232/14.07.2020, aferent apartamentelor nr. 1 și 2, adică a întregului imobil casă”.

De asemenea, Călin Goia și soția au adăugat faptul că ”Prin adresa 47139/13.04.2021 se face trimitere la Adresa Autorității pentru Restituirea Proprietăților nr. 1144/G.B/25.11.2020 referitor la ce care au cumpărat în temeiul Legii nr. 112/1995, fără însă a se soluționa cererea”.

This browser does not support the video element.