Călin Donca, pagubă uriaşă. S-a trezit fără bolidul de 300.000 de euro

Publicat: 17/09/2024 | 10:19
Călin Donca / Foto: Instagram

Călin Donca n-a mai scăpat de probleme! Afaceristul s-a trezit fără bolidul de 300.000 de euro. Bărbatul a cerut ajutorul oamenilor legii, pentru a-și căuta mașina scumpă, care a dispărut în urmă cu ceva vreme. Este vorba despre un Lamborghini Urus, autoturismul cu care se lăuda milionarul pe rețelele de socializare. 

Călin Donca s-a ales cu o pagubă uriașă pe care nu reușește să o recupereze. Afaceristul din Brașov a rămas fără bolidul de 300.000 de euro, un Lamborghini Urus cu care se lăuda pe rețelele de socializare în anii trecuți. Milionarul a avut probleme serioase cu legea, anul trecut fiind luat în vedere de către autorități. DIICOT a efectuat percheziții la domiciliul său, în septembrie 2023, iar imediat după a fost declarat și furtul mașinii sale.

În urma perchezițiilor, DIICOT a pus sub sechestru alte trei autoturisme de lux ale omului de afaceri. Ce-i drept, Donca avea o adevărată herghelie în garaj! Bărbatul se lăuda cu mașini extrem de scumpe, care luau ochii oricui.

CITEȘTE ȘI: Dorian Popa, dat în judecată! Călin Donca îi cere despăgubiri colosale

Pe site-ul Poliției Române sunt toate informațiile referitoare la autoturismul lui Donca. Este un Lamborghini Urus, de culoare galbenă, având numărul de înmatriculare BV-13-KLN și serie de șasiu ZPBEA1ZL1NLA16633. Furtul a fost declarat, anul trecut, pe data de 19 septembrie 2023. De atunci și până acum, Donca nu are detalii despre mașina lui, fabricată în 2022.

Informațiile apărute pe site-ul Poliției Române

CITEȘTE ȘI: S-au dus zilele când spărgea 20.000 euro! Câţi bani cheltuie acum Călin Donca, după ce a ieşit din închisoare

DIICOT a descins, anul trecut, acasă la Călin Donca

Cu o zi înainte ca mașina să fie declarată furată, Donca primise vizita celor de la DIICOT. Și nu doar el, ci și alți inculpați în dosarul care-l viza. La acea vreme, afaceristul fusese reținut, urmând să fie eliberat.

„La data de 18. 09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau , documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei.

De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false , liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD”, se arăta în informarea celor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov.

Călin Donca / Foto: Instagram

Și asta n-a fost tot!

„Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD”, au mai transmis cei de la DIICOT.